Idealno mesto za kauč: Uza zid ili okrenut od vrata?

by | November 25, 2022
idealno mesto za kauč

Koje je idealno mesto za kauč, kada je dizajn enterijera u pitanju, otkrivamo vam u nastavku.

Sofa je jedan od najvažnijih komada nameštaja u dnevnoj sobi. Ostali delovi su raspoređeni oko nje. Ali takođe, važno je da njena lokacija bude odgovarajuća jer se radi o glomaznom komadu nameštaj . Neki žele da bude ispred televizora, drugi blizu velikog prozora, neki više vole da ga okrenu sa foteljama kako bi napravili prostor za okupljanje… a u zavisnosti od oblika plana dnevne sobe, sofa se može pričvrstiti na zid ili leđima okrenut do pristupnih vrata koja ostavljaju nepokrivena leđa.

Kauč lako može da postane ielement koji ograničava sredine, na primer. Dakle, ako imate sumnje, ovaj članak će vam pomoći da ih rešite.

Članak se nastavlja posle reklama

Idealno mesto za kauč

 

Uza zid

Ako ulazna vrata u dnevnu sobu gledaju na jedan od zidova sobe, stavljanje sofe pričvršćene ili pričvršćene za taj zid bi bila dobra opcija jer je veoma dobro ući u prostoriju i vizualizovati (prelepo) sedenje prostorna sedišta. Pored toga  taj zid se može upotpuniti nekim slikama, policom, policama ili dekorativnim rasvetom”. Postoji mnogo opcija za ukrašavanje zida sofe.

Članak se nastavlja posle reklama

Ne samo da moramo uzeti u obzir ukupan prostor dnevne sobe kada postavljamo sofu, već i ostatak nameštaja i naš način života, jer će to odrediti i veličinu sofe koju kupujemo. Ako imamo mali prostor, najbolje ga je pričvrstiti za zid jer omogućava postavljanje drugih elemenata nameštaja kao što je sto za kafu, a cirkulacija u prostoriji je udobna i nema uskih prolaza. Postoji mnogo profesionalnih saveta za male prostore .

Tema prozora dnevne sobe. Postavljanje sofe pored prozora (i više ako je tip balkona) može da oduzme svetlost. I ovde ponovo treba voditi računa o prostoru, jer je zgodno ostaviti nekoliko centimetara između prozora i sofe kako bi zavese i zavese mogle da vise . Ako želimo da dobijemo te centimetre i postavimo sofu ispred prozora, možemo koristiti roletne. Imamo najbolje trikove za odabir zavesa.

Članak se nastavlja posle reklama

Šta ako je kuhinja otvorena prema dnevnoj sobi?

Ova vrsta distribucije takođe može odrediti lokaciju sofe. Ako imamo veliki prostor i kuhinja je takođe otvorena prema dnevnom boravku, ne moramo da postavljamo sofu uza zid. Možemo je postaviti u sredinu obe sobe kao element za razgraničenje prostora. Dakle, u u ovom slučaju nije potrebno misliti da sofa treba da bude pričvršćena za pregradu.

Članak se nastavlja posle reklama

Koju sofu da izaberete misleći da je postavite sa pozadi gledano sa ulaznih vrata u dnevnu sobu ili na njenu centralnu poziciju? Na primer, trebalo bi da izaberete sofu koja ima nizak naslon, ruke koje nisu preširoke i svetlih tonova , tako da ne izgleda kao veoma težak element odmah na ulazu.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako ukrasiti kauč jastucima

Kauč okrenut od vrata

Ukoliko kauč  ima visok naslon i jedina opcija je da je postavite leđima prema vratima, dobra ideja bi mogla biti da postavite konzolu koja pokriva zadnji deo sofe . Konzolu možemo ukrasiti stolom . lampe, i izaberite model sa fiokama i policama, kojim ćemo dobiti ostavu u našoj dnevnoj sobi.

Članak se nastavlja posle reklama

Sofa sa naslonom ispred vrata dnevne sobe za dobijanje prostora za sedenje. Možda ćete želeti da povećate broj sedišta i rešenje je da postavite sofu leđima okrenuta vratima. Ali ako želite da izbegnete ta leđa, izaberite dve fotelje odvojene bočnim stolićem kako vam prostor ne bi izgledao previše. pretrpan.

ŠTA DOBIJATE SA SOFOM PRIČVRŠĆENOM ZA ZID?

  • Osećaj prostora i ostavljajući područje cirkulacije slobodnim.
  • Stavite sofu uza zid da bude okrenuta kauču ka TV-u, što je najbolji način da udobno uživate u sesiji filma.
  • Postavite najveću sofu uz zid i upotpunite prostor za sedenje drugim lakšim koji se može pričvrstiti na zid ili ne.

ŠTA DOPRINOSI KAUČ KOJI SE NALAZI LEĐIMA OKRENUTA PREMA VRATIMA?

Članak se nastavlja posle reklama
  • Za razgraničenje okruženja na otvorenom, providnom prostoru ili sa nekoliko oblasti.
  • Savršeno u velikim sobama za stvaranje posebnog i prijatnog prostora za sedenje.
  • Kada morate da dobijete prostor za sedenje, to je dobra opcija.
  • Vredno je postaviti sofu leđima prema vratima ako je ispred televizora.

KatarzynaBialasiewicz/iStock/Getty Images Plus via Getty Images