Ideje za dekoraciju zidova dnevne sobe: 5 primera

by | August 28, 2023
Ideje za dekoraciju zidova dnevne sobe: 5 primera

Ako tražite inspiraciju kako da osvežite izgled vaše dnevne sobe, ove ideje za dekoraciju zidova će vam pružiti kreativne predloge za preuređenje prostora.

Ideje za dekoraciju zidova dnevne sobe

1. Ukrasite policama i zelenilom

Najjednostavniji način da osvežite izgled dnevne sobe je dodavanjem zelenila. Biljke mogu delovati kao ukrasni elementi na zidovima dnevne sobe! Čak i ako koristite lažne biljke, možete postići ovaj izgled bez održavanja pravih biljaka.

Montirajte drvene police u neočekivanom uglu i obogatite prostor zelenilom koje se preliva sa polica, što će pružiti toplinu i teksturu. Ovo je savršen ukras za dnevnu sobu, bez obzira na budžet! Čak i ako niste vešti u održavanju biljaka, dodavanje lažnih biljaka poput lažnog violinskog lista, pampas trave ili mirisnog eukaliptusa izgledaće sjajno.

2. Slojevita dekoracija zidova

Još jedan prelep način da dekorišete veliki zid u dnevnoj sobi je dodavanje dugog konzolnog stola. Ovaj crni konzolni sto će “ukloniti” prazan prostor i ispuniti veći deo sobe.

Slojevito postavljanje različitih predmeta iznad konzolnog stola sa različitim visinama, bojama i teksturama izgleda spektakularno u ovoj dnevnoj sobi. Pogledajte šta već imate u svom domu što možete prenameniti i složiti da postignete sličan stil u svojoj dnevnoj sobi.

3. Ideje za dekoraciju zidova dnevne sobe: Tekstura

Nikada ne možete pogrešiti sa dekoracijama sa teksturama, bilo da su to jastučići sa teksturama, prekrivači, umetnička dela ili svetiljke. Što više tekstura, to bolje, bar po mom mišljenju!

Belo oslikana cigla izgleda fantastično na ovom zidu dnevne sobe. Teksturisan zid poput ovog gotovo ne zahteva dodatne ukrase jer već nosi vizuelni interes. Umetnički rad od pletenih korpi je zabavan i jeftin način da unesete tople tonove i teksturu za boho atmosferu.

4. Ideje za zidove sa akcentom

Još jedna pristupačna dekoracija zidova za dnevnu sobu koju možda niste uzeli u obzir je postavljanje ukrasnog ramova. Dodavanje ukrasnih ramova može pomoći da se popuni prazan prostor. Dekorisanje velikih zidova dnevne sobe može biti izazovno, pa dodavanje ukrasnih ramova može delovati kao ugrađeni ukras na zidu.

Sjajna stvar kod ukrasnih ramova je što se mogu prilagoditi, nisu skupi, imaju vremensku trajnost i odgovaraju svakom stilu. Postavite veliko platno kolekcije slika, a zatim oko njega izgradite ramove da biste stvorili utisak prilagođenosti zidu.

5. Hrabri akcentni zidovi

Ako ne možete pronaći pravi komad ukrasa za zid po svom ukusu ili želite da dodate dašak boje, hrabar akcentni zid je odlična opcija. Samo postavljanje hrabre boje na zidu može delovati kao dekoracija dnevne sobe umesto umetničkih dela ili drugih ukrasa.

Hrabra boja sa malo teksture deluje kao dekoracija zida dnevne sobe umesto umetničkog dela ili drugih ukrasa. Tekstura je lak način za dekoraciju bez obaveze prema hrabroj boji, ali i dalje izgleda interesantno.

 


Borjana Božić

FollowTheFlow/GettyImagesPlus