Pregrade za dnevnu sobu

Pregrade za dnevnu sobu su kreativan način da na elegantan način podelite ovaj prostor na zone koje odgovaraju vašim potrebama

by | August 26, 2023
Pregrade za dnevnu sobu

Pregrade za dnevnu sobu su kreativan način da na elegantan način podelite ovaj prostor na zone koje odgovaraju vašim potrebama. 

Moderne stanovi obično imaju veliku dnevnu sobu koja uključuje kuhinju i trpezariju. Ali, ako ste kreativni, ovaj porstor možete da podelite na više zona u zavisnosti od toga tša preferirate. Naravno, pitanje je kako da to uradite, a da izgleda dizajnerski dobro osmišljeno. Ne brinite, jer ćemo vam pojasniti stvari.

Pregrade za dnevnu sobu: Učinite prostor funkcionalnijim

Na prvom emstu dobro razmislite kako ćete koristiti prostoriju. Da li vam je potrebno više mesta za kuhinju, trepezariju ili radni kutak. Tek tada pristupite realizaciji. Mi smo tu da vam donesemo zanimljive i kreatine ideje.

Članak se nastavlja posle reklama

Pregrade za dnevnu sobu: Dizajnerska rešenja

Donosimo vam nekoliko lepih primera pregrada za dnevnu sobu, tako da ovaj izbor može da zadovolji razne stilove i ukuse.

Koristite paravan

Tradicionalne ideje su često neke od najboljih, a dekorativni pokretni paravani su se vekovima koristili kao pregrade u prostoriji. Raskošno ukrašeni, lakirani, s prefinjenim detaljima, bilo da su od trske ili bambusa, ovi prelepi komadi nameštaja su izuzetno korisni, jer se lako mogu premestiti u svaki deo prostora.

Članak se nastavlja posle reklama

Ovi paravani se mogu korsititi i kao stilski akcentni komad za ukrašavanje jednog ugla na ashitetonski način.  Osim toga, oni su veoma praktični u skrivanju neuglednih ostataka u prostoriji.

Izaberite praktične police

Članak se nastavlja posle reklama

Moderniji pristup pregradama su police. One zaista mogu biti jednostavno i funkcionalno rešenje za podelu dnevne sobe i stvaranje odvojenih zona. Samostojeće police dolaze u raznim oblicima i mogu se ukrasiti raznim predmetima, umetničkim delima, kućnim biljkama i knjigama. Zonirajte veliku dnevnu sobu sa otvorenim policama jer ovo omogućava protok svetlosti i vazduha i ne ometa pogled, ali i dalje stvara zone u prostoru.

Investirajte u vrata s čeličnim ramom

 

Članak se nastavlja posle reklama

Imati veliku dnevnu sobu je radosna stvar, ali često razmišljanje o tome kako da napravite elegantnu podelu može vam zadati glavobolju! Podela prostorije na manje zone može se izvršiti pomoću vrata i prozora, a vrata i prozori u crittall stilu mogu se koristiti kao opcije za pregradu. To je moderno rešenje za veću sobu. Ovaj savremeni stil omogućava prostoriji da diše, obezbeđujući neometan prostok i obezbeđuje dovoljnu količinu svetlosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Moderan pristup s prekrasnim drvenim panelima

Dizajn se stalno razvija, od briljantnih i često korišćenih dekorativnih paravana iz prethodnih vekova, novi dizajni nastali iz klasičnih karakteristika kao što je ovaj panek donose savremeni nagib na originalnom dizajnu.

Perforirani metalni paravani ili rešetkasti elementi napravljeni od prirodnih materijala nude poseban i moderan način podele prostorije. Ovaj dom u Hong Kongu može se pohvaliti prelepim, modernim drvenim panelom, koji nežno i efikasno deli životni prostor, nudeći klasičan dizajn s modernim obrtom.

Članak se nastavlja posle reklama

Koristite boju za kreiranje zona

Zoniranje je tako korisno u našim domovima i čini naš životni prostor mnogo fleksibilnijim. Toliko je soba sada dvostruke namene: kuhinjama-trpezarijama, dnevnim sobama s prostorima za igru za decu, itd. Najbrži i najefikasniji način da napravite definiciju između prostora je korišćenje boje. Obojite nameštaj ili zidove ili čak pod da biste dobili taj osećaj podeljenih zona u prostoru.

Zavese u kontrasnoj boji

 

Članak se nastavlja posle reklama

Kada smo već kod boja, razmislite o zavesama jer one takođe mogu da podele prostor na zone. U ovom stanu u Bruklinu, dizajner enterijera C.S. Valentin je želeo jedinstveno dizajnersko rešenje kako bi podelio svoj životni i radni prostor.

Kako da podelite dnevnu sobu?

Ideje za podjelu su raznovrsne i kreativne. Mogu biti suptilne, na primer, ako odaberete da koristite prostirku kao jednostavan način za podjelu sobe. Naravno, možete koristiti različite vrste nameštaja, različite opcije sedenja, trpezarijski sto i stolice. Ili biste možda radije izabrali dekorativniji izbor dizajna, kao što je kitnjasti ili starinski panel ili color blok sistem koristeći različite tonove iz iste palete ili potpuno smeli ton boje, da biste jasno razgraničili drugu zonu. Cilj je da boje pregrada ili nameštaja budu u istoj paleti dizajna kao i ostatak sobe kako biste obezbedili vizuelnu harmoniju. Najvažnije, zabavite se i verujte svojim ličnim instinktima dizajna.

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 


Dijana Škorić

FollowTheFlow / gettyimages.com