Izaberite trendi boje za vaš dom

by | June 19, 2013
Morski tonovi

Odlučili ste da želite promene u vašem domu, najjednostavniji i najbrži način da to uradite je unošenje novih detalja.. U zavisnosti od ličnog ukusa, izabraćete boju, a stručnjaci preporučuju da koristite maksimalno tri različite.

Morski tonovi

1 Veliki četvrtasti abažur podne lampe Moare (Antoni Arola, Santa & Cole Italia, 184 cm) napravljen je od najnovijeg ultrasjajnog materijala.
Čini se da je dizajner, prilikom izrade ove lampe, bio inspirisan vodopadima.
2 Beo, kao na fotografiji, ili crn, neobičan svećnjak Terta od keramike Naotoa Fukasawe deo je kolekcije Object (B&B Italia, 15,5 cm).
3 Vaza Kyklos, toplih boja (ovde vidimo u azuro plavoj boji), dizajnera Emmanuela Bableda kreirana je za Venini, a sačinjena je od ručno moduliranog stakla.
4 Sofa Reversi, presvučena nežnom tkaninom u beloj boji, delo je dizajnera Zeda koju je uradio za kuću Molteni&C. Njene dimenzije su 262x102x85 cm.
5 Stolica Mummy sačinjena je od bukovine, dok su joj sedište i naslon napunjenim ekspandiranim poliesterom.
Obložena je sa 60 metara elastične trake ili kože, što joj obezbeđuje neverovatnu mekoću i udobnost. Dizajnirao ju je Peter Traag za Edru.
6 Dečja fotelja presvučena je eko kožom koja može da se pere. Reč je o francuskom modelu iz 50-ih godina prošlog veka (Galleria Luisa Delle Piane).
7 Iz kolekcije Arte Espina (Sirecom, Cool Granite) ovaj tepih je ručni rad, a napravljen je od sintetičkog materijala (170×240).
8 Istančan izbor materijala za fotelju mademoiselle od Kartella, dizajnera Philippea ima nogare od prozirnog polikarbonata, dok su sedište i naslon od mekog poliuretana, presvučenog cvetnom tkaninom (55×52,5×80 cm).

Crveni tonovi

Crveni dizajn

1 Lampa čiji naziv je Tripod Floor – ima tri mesingane nožice duge 175 cm i abažur prečnika 55 cm.
Dizajnirao ju je Christophe Pillet za Tronconi. Abažur može da bude jednobojan ili cvetnog dezena.
2 Na zidu vidimo “Unititled” – delo Keitha Haringa iz 1987. godine (30×30 cm).
3 Stolica Zip Marca Marana (Desalto) ima čeličnu konstrukciju, a sedište je od eko kože. Može da se nađe u različitim bojama.
4 Plastična kutija za odlaganje kišobrana iz sedamdesetih godina prošlog veka (Spazio ‘900, 40×40 cm).
5 Sto Colors dimenzija 90×200 cm može da se kupi u različitim bojama i dimenzijama. Sačinjen je od aluminijuma, a zatim je prelakiran u neku atraktivnu boju specijalnim ultrasjajnim lakom. Napravio ga je Bruno Fattorini za modnu kuću MDF.
6 Interesantnog oblika i, pre svega, veoma udoban zato što pruža odličan oslonac za glavu i ruke, šezlong Landscape 05 Jeffreya Bernetta napravljen je za B&B Italia. Moguće je skinuti navlaku koja može biti od tekstila ili kože (ovde je presvučena crvenim lanom). Postavljen je na metalnu konstrukciju, a dimenzije su 162x85x79 cm.
7 Tepih Kama napravljen je od viskoze koja se lako održava i ima je u deset različitih boja. Proizvodi ga G.T. Design (200×200 cm).
8 Malo bele boje u totalno crvenoj sobi: sto Tod, koji je dizajnirao Tod Bracher, za Zanotti, napravljen je od polipropilena a zatim lakiran (55x43x52 cm).
9 Crveno-bela vaza Pop od La Murrina, visoka je 33 cm.

Piše: Renata Kuneo
Fotografije: Klaudio Tajoli