Kako izabrati najlepše presvlake za stolice?

by | August 23, 2023
presvlake za stolice

Ne ustručavajte se da presvlake za stolice ili fotelju budu drugačije od ostatka enterijera jer mogu postati autentičan detalj u dnevnoj sobi.

Kako izabrati najlepše presvlake za stolice?

Materijal presvlake za stolice

Zapravo materijal presvlake za stolicu često igra ključnu ulogu. Neka tkanina, kao što je somot, posebno se dobro slaže sa zaobljenim nameštajem. S druge strane, štampani dizajn, poput čistog platna sa printom, može jednostavnoj stolici dati upečatljiv novi identitet.

Uverite se da tkanina može da izdrži očekivanu količinu habanja. Sposobnost brzog pranja je takođe od suštinskog značaja ako je verovatno da će stolica biti često u upotrebi.

Fotelja ili stolica presvučena somotom sa starinskim printom je, prema dizajnerima enterijera, preporuka iz snova.

Vuna je još jedna odlična tkanina za presvlake stolica jer je vodootporna, izdržljiva, prozračna i reguliše temperaturu (održava vas hladnim leti, a zimi greje).

Vrhunski dizajn: Ovo je najpopularnija sofa među dizajnerima u 2023. godini

Boja

Pošto je plava često poznata kao smirujuća boja, ona je odlična opcija za materijale za presvlake.

Tamnoplave boje, kao što je indigo, izgledaju predivno kada se kombinuju sa zemljanim neutralnim bojama da bi se stvorila šema boja koja odiše spokojstvom.

Svetliji bluz neverovatno su nežni tonovi. Dekorativni u mekoj oker boji dopunjuju umirujuću atmosferu.

Dodavanje fotelje presvučene ružičastom tkaninom je odličan način da prostor učinite privlačnijim.Možete je upariti sa jastucima od somota mandarina narandžaste boje kako bi se pokazalo da smelije boje ne moraju da budu uparene sa neutralnim da bi izgledale sjajno zajedno.

Fotelje i stolice tapacirane u neutralnim tonovima uvek će izgledati šik i vanvremensko. Još jedna klasična opcija za tapaciranje, svetloljubičasta je odlična za unošenje prirode.

Dezen

Fotelje su fantastične za dodavanje šara, posebno ako se odlučite za manju stolicu, jer koriste mnogo manje tkanine od fotelje.

 


Miljana Momirović

FollowTheFlow/GettyImagesPlus