Kako naći pravu kombinaciju za dnevnu sobu

by | 6 januara, 2014
Prava kombinacija za dnevnu sobu

Dani klasičnih dnevnih soba odavno su prošli i ustupili mesto modernoj dnevnoj sobi koja ima toliko mnogo funkcija. Pogledajte kako su neki dizajneri uredili prostor koji ima je u dnevnoj sobi bio na raspolaganju. 

Prava kombinacija za dnevnu sobu slika 2

Blogerka i dizajnerka Keli Majs Vuds se zaljubila u istorijski šarm svoje kuće iz 1928. godine ali je želela da postigne moderan izgled zadržavajući autentičnost.

Prava kombinacija za dnevnu sobu slika 3

Prilikom renoviranja ona je dodala nekoliko slojeva dizajnu, mešajući žanrove pomoću nameštaja i umetničkih dela.

Rezultat je postignut: udobna dnevna soba sa dovoljno iznenađenja kako bi prostor ostao zanimljiv.

Prava kombinacija za dnevnu sobu slika 4

Njujorški dizajneri 2Majkls renovirali su ovaj stan blizu Central parka u kojoj su prethodni vlasnici dnevni boravak koristili prvenstveno kao trpezariju.

Prava kombinacija za dnevnu sobu slika 5

Novi vlasnici su želeli udoban i manje formalan izgled, što je i postignuto. Dizajneri nisu želeli previše da uklapaju elemente da bi postigli ležernu atmosferu.

Prava kombinacija za dnevnu sobu slika 6

Blogerka Benita Larson se žalila na drveno stepenište i zatvorenu kuhinju u svojoj novoj dnevnoj sobi, kao i na robustan izgled tavanice i zidova.

Prava kombinacija za dnevnu sobu slika 7

Dve godine posle, stepenište je belo a zid koji odvaja kuhinju je uklonjen i kuhinja je otvorena.

Dodatni prostor u krajnjem delu dnevne sobe je pretvoren u kućnu kancelariju vizuelno odvojenu sivom bojom zida.

Prava kombinacija za dnevnu sobu slika 8

Još jedna blogerka i dizajnerka se žalila na dnevnu sobu u kući koju je renovirala u Hjustonu. Bejli Mekart kaže „Sve se gubilo u bež boji“ .

Prava kombinacija za dnevnu sobu slika 9

Skoro neverovatno, Mekarti je završila renoviranje dnevne sobe za nedelju dana. Zadržala je postojeći kauč a zidove i police je prefarbala u zelenu boju.

Prava kombinacija za dnevnu sobu slika 10

Moderna dnevna soba dočekuje goste, u njoj se održavaju okupljanja i zabave i što je najvažnije – dnevna soba postavlja glavni dekorativni ton celog prostora.

Na neki način, dnevna soba uvek mora da bude više: da bude udobna, pristupačna svima koji je koriste i u isto vreme da izgleda odlično.

Moderna dnevna soba dočekuje goste, u njoj se održavaju okupljanja i zabave i što je najvažnije – dnevna soba postavlja glavni dekorativni ton celog prostora.

Izvor: remodelista.com