Kako najbolje da iskoristite crnu i belu boju u enterijeru?

by | September 3, 2021

Dve kontrastne boje uvek rezultiraju upečatljivim ambijentom, a velika je verovatnoća da ćemo za svoj dom izabrati baš crno-beli enterijer, koji na prvi pogled predstavlja veliki izazov, ali ujedno budi i veliku inspiraciju.

Kako bi kreirali jedinstveni ambijent sa crno-belom kombinacijom potrebno je da jedna boja dominira prostorom, jer će ujednačen odnos umanjiti efekat prostorije. Ukoliko prednost date crnoj, probudićete eleganciju i snagu prostora, dok je za one koji vole čistoću i prefinjenost odličan izbor više belih površina i detalja. Ovu kombinaciju, takođe, možete oplemeniti još nekom, trećom bojom i dekorom, i tako stvoriti svoj jedinstveni stil.

Dovoljnu notu elegancije i sofisticiranosti postići ćete ukoliko izaberete regal LENS. Kombinacija crnog drvo dekora i bele lak folije, sa dodatkom poluzastakljenih elemenata, daće prostoru potpuno nov, futuristički izgled.

Crna boja velikim prostorijama daje dubinu i ozbiljniji izgled, dok su svetlije nijanse savršene za male životne prostore. U ovakve ambijente dobrodošla je i siva boja, kao prelazna nijansa, koja sobu čini ugodnijom i ne remeti crno-belu temu.

Za savremeni kontrast u enterijeru, koji će oživeti novu energiju prostora, odlično rešenje može biti sistem elemenata TRENTINO. Ukoliko dodate žutu boju, kroz boju zidova ili dekoraciju, učinićete ambijent vedrim uz dodatni osećaj topline doma.

Beton dekor je još jedan od načina da prostoru date raskošan i elegantan izgled enterijera, dok dodavanjem svetlog drvo dekora belom ambijentu možete dododati toplu atmosferu.

Retko koji ambijent nam dozvoljava da se igramo hladnim, pastelnim bojama, a sistem TRENTINO, koji se lako uklapa sa hladnim nijansama, pruža mogućnost korišćenja hladne, plave i zelene nijanse, koju možete „razbiti“ detaljima u nežno roze ili ljubičastoj boji.

Još jedna od prednosti crno-belog ambijenta je što uz minimalne napore možete postići maksimalne promene. Teme koje se uklapaju uz ovakav ambijent, mogu biti sezonske, poput morske, koju možete postignete uz regal PRATO, a sve to samo uz izmene boja zidova i dekoracije.

Pored toga što su veoma moderni, ovi komadi nameštaja – regal PRATO, regal LENS, kao i sistem elemenata TRENTINO, imaju mogućnost postavljanja dodatne rasvete, što unosi nove mogućnosti u prostoru i čini ga još atraktivnijim.

Da biste upotpunili i ušuškali svoj dom, crno-belom nameštaju možete dodati crno-bele prostirke sa smelim geometrijskim šarama, jastuke sa paternom, kao i crno-bele činije, koje će uneti dinamiku u prostor, savetuju dizajneri enterijera Forma Ideale.

Monohromatski ne mora uvek značiti monotono. Važno je samo da pronađete stručne savete i pratite uputstva. Kada jednom isprobate crno-belu kombinaciju u svom domu, uživaćete u jedinstvenom ambijentu, a u vaš dom uneti novu energiju.