Kako ukrasiti kauč jastucima

by | October 20, 2013
Ukrasni jastučići

Da li ste ikada primetili da su jastuci kao šlag na torti, ako nisu savršeni onda kauč izgleda čudno. Mnogi ljudi ne razmišljaju mnogo o jastucima koje stavljaju na kauč, ali jastuci su ti koji čine da on izgleda kompletno.

U zavisnosti od vašeg dekorativnog stila ili stila kauča, odabir odgovarajućeg jastuka može biti izazovan.

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da uklopite jastuke u vaš dizajn i koji će obezbediti da vaš prostor izgleda savršeno.

Šareni jastuci

U prošlosti su jastuci uvek bili istog dezena kao i sam kauč i više se mislilo na komfor nego na akcenat. Današnji jastuci bi trebalo da budu izraz vašeg dizajna: od eklektičnih varijacija različitih dezena i boja do različitih veličina i oblika – pustite mašti na volju.

Ako se odlučite za eklektičan pristup, razmislite o korišćenju boja iste nijanse i odaberite odgovarajući materijal, tako ćete stvoriti utisak harmonije i vaš dom će biti jedinstven.

Slične nijanse boja

Dodajte malo drame pomoću jastuka. Jastuci koji se primećuju lep su način da se izrazite, a da pri tome ništa ne morate da kažete.

Elegantni jastuci Kožni nameštaj

Za tamne kauče sa raskošnim materijalom, razmislite o „manje je više“ pristupu i odaberite nekoliko dramatičnih jastuka izraženih šara ili pak suptilnih detalja.

Ako želite “wow” faktor uparite jastuke kontrastnih boja i vaš kauč će postati centar pažnje.

Taman nameštaj

U nekim domovima kauč je glavni komad nameštaja koji se ne mora takmičiti sa drugim nameštajem. Ako imate kauč koji uliva strahopoštovanje razmislite o korišćenju jastuka koji će dodati više komfora i koji će se stopiti sa kaučem i okruženjem.

Zapamtite, vi odlučujete o stilu sobe, o tome kako će vaš kauč izgledati i kako će jastuci pratiti celu priču.

Jastuci zemljanih boja

Mnogi jastuci su dizajnerski obeleženi, ali vaši to ne moraju biti. Ukoliko ste vešta osoba možete uživati u pravljenju sopstvenih jastuka, a vaš kauč će biti mesto gde ćete ih predstaviti svetu.

Od pletenih jastuka do onih sa printovima zgrada i kamenja, vaš kauč je mesto gde se opuštate i zabavljate goste. Neka vaši jastuci kažu nešto o vama i vašem domu, kauč ne mora da izgleda kao da je iz muzeja.

Pleteni jastuci

Jastuci se mogu koristiti na kreativne načine i vaš kauč ne mora da izgleda uvek isto. Razmislite o menjanju jastuka za praznike, rođendane ili tek tako.

Draž jastuka ogleda se u njihovoj pristupačnosti – uvek ih možete nabaviti i time veoma lako menjati izgled sobe.

Izvor: freshome.com