Kreativne ideje za dizajn idealnog TV kutka za svaki trenutak

by | September 10, 2021

Prilikom uređenja dnevnog boravka, posebno je važno obratiti pažnju na dizajniranje prostora oko televizora ili ekrana, pogotovo što posle radnog dana, svima prija da se prepuste čarima doma i odabiru kvalitetnog televizijskog programa.

Iako televizor ima primarnu funkciju u prostoriji, važno je da se izbegne da on postane centralna tačka sobe i da dominira prostorijom na račun ostatka prostora. S obzirom na to da su ekrani tanki i zauzimaju malo mesta, njihova praktičnost dozvoljava da se postave bilo gde, a jedan od saveta je da sredina ekrana bude u visini očiju onih koji sede. Ako prostor zahteva da se televizor nalazi više na zidu, treba da bude nagnut, tako da i dalje bude u visini očiju.

Članak se nastavlja posle reklama

TV police doprinose estetici prostora

Ukoliko je, ipak odluka da televizor bude na polici, važno je da izaberete policu koja je duža od dužine televizora i koja može da sakrije svu opremu koja ide uz njega. Jedna od polica koja se prilagođava velikom broju dimenzija televizora jeste TV polica ALMEIDA 180, a odličan izbor je i TV polica CORDOBA. Obe police imaju dovoljno velike površine, tako da mogu poslužiti i za postavljanje dekoracije i odlaganje sitnica, kojima uvek tražimo mesto.

Kako za dnevnu sobu obično biramo prostoriju sa mnogo prirodne svetlosti, ona često zna da oteža postavljanje televizora, međutim, kako biste sprečili odsjaj sunca, najbolje i najjednostavnije rešenje je da postavite neprozirne zavese.

Članak se nastavlja posle reklama

Regali kao površina za dekoraciju

Članak se nastavlja posle reklama

U slučaju da želite da skrenete pažnju sa televizora i istaknete druge detalje dnevnog boravka, odlično rešenje je da se odlučite za neki od regala, poput regala RUBI, koji takođe može poslužiti za skladištenje medijske i audio-vizuelne opreme i drugih sitnica. Još ako na njega postavite i biljke kao poseban detalj, unećete toplinu u ambijent, nasuprot tehnologiji koja odaje hladan izgled.

Zidne police su spoj lepog i korisnog

Članak se nastavlja posle reklama

Jedan od najčešćih problema, prilikom uređivanja TV kutka jeste postavljanje velikog, crnog ekrana na sredinu najbolje tačke u prostoriji, ali uz stručne savete i ovo se može rešiti. Predlog dizajnera enterijera Forma Ideale je da televizor postavite na već pomenutu TV policu CORDOBA, u svetlom i toplom drvo dekoru, okružite je slikama, fotografijama i zidnim policama, poput zidne police LAZIO ZP i tako napravite galerijski zid koji će biti spoj lepog i korisnog.

Verujemo da nećete pogrešiti ukoliko se odlučite za neku od preporuka za uređenje idealnog TV kutka. Vaš dnevni boravak će biti osvežen i stvorićete nesvakidašnji ambijent, koji će odisati novom toplinom, a porodična i društvena okupljanja biće sve češća i zanimljivija.

Članak se nastavlja posle reklama