Ljubičasta dnevna soba: Sofisticirana lepota

by | August 20, 2023
Ljubičasta dnevna soba: Sofisticirana lepota

Od upečatljivih do mirnih tonova, ljubičasta dnevna soba fascinira svojom lepotom. Zato iskoračite iz uobičajenog dizajna i unesite nove boje u svoj dom.

Ako tražite ideje za ljubičastu dnevnu sobu, onda imate sreće jer se ovi tonovi vraćaju u modu u velikom stilu. Ljubičasta je veoma zahvalna za dizajn zahvaljujući širokim spektrom koji se  proteže od najdubljih nijansi patlidžana i upečatljive kraljevske ljubičaste, do lavande i boje jorgovane. Za svaku osobu postoji nijansa ljubičaste koja joj se dopada.

Ljubičasta dnevna soba: Trendi tonovi koji se vraćaju u velikom stilu

Kada su u pitanju šeme boja u dnevnoj sobi, postoji bezbroj kreativnih načina. Ova boja nudi ogroman potencijal za dizajn enterijera, bilo da se radi o boji zidova, tkanina, tapeta, nameštaja i dodataka.

Ljubičasta dnevna soba: Kako da pstignete sjajne efekte

Da biste ostvarili sjajan efekat pokušajte da dekorišete prostor u smelim nijansama ultraljubičaste i ametista, ili, za udoban, opuštajući prostor, razmislite o ljubičastim s toplim, mekim nijansama u kojem ćete s eosećati ušuškano. Alternativno, da biste uneli suptilan nagoveštaj boje u sveže, neutralne šeme, pokušajte da dodate meke lila nijanse za dodatke.

Oživite neutralnu šemu s ljubičastom sofom

Tapacirung je sjajan način da unesete boju i ličnost u neutralne dnevne sobe. U prostorijama koje su prepune prelepih originalnih karakteristika kao što su parket i zidne obloge sofa od delikatne teksturirane tkanine boje jorgovana doneće dašak boje bez odvraćanja pažnje od arhitekture prostora.

Obojite policu za knjige

Ovo je brz i lak način da unesete boju u dom, ali  korišćenje ove boje od zida do zida je hrabar izbor. Za opušteniji pristup možete pokušati da ofarbate policu za knjige od poda do plafona da biste stvorili zid sa karakterom. Bogata nijansa patlidžana za ove police za knjige zaista pomaže da se istaknu ukrasni ukrasi i skulpturalni komadi koji su razasuti po policama.

Tamnoljubičasta za intimniji ugođaj

Raznovrsne i udobne, tople, bogate ljubičaste boje su sjajna ideja za udoban dnevni boravak, kao što ovaj prostor to dokazuje. Kada se boja karanflića koristi na donjoj polovini zida i lepo se kombinuje s žalfijom i toplim neutralnim tonovima, oponašajući tonove iz prirode koji doprinose opuštenoj atmosferi.

Istaknite stolicu

Koktel-stolica je sjajan način da date svrhu i interes praznom uglu dnevne sobe. Ova stolica se odlično kombinuje s kontrastnim tonovima senfa i kobalta kako bi ovoj prostoriji prekrivenoj tapiserijom dao savremeni obrt.

Začinite s malo rustike

Prelepa nijansa za rustičnu dnevnu sobu je svakako ova baršunasta boja patlidžana. Lepo se slaže s toplim prirodnim drvetom i tkaninama inspirisanim prirodom. Mat, meka ljubičasta može napraviti prelepu pozadinu za slojeve dekorativnih tkanina, kao što ovaj prostor dokazuje.

Udoban kutak za sedenje

Ideje za belu dnevnu sobu su sveže, svetle i bezvremenske, ali mogu imati koristi od nekih delikatnih dodira boje kako bi se stvorila dubina. Prelepo uparivanje s belom i sivom, mekom jorgovanom je odličan način da unesete dašak ženstvenosti u dnevnu sobu i predstavlja uzbudljivu alternativu pastelnoj roze nijansi koja je tako popularna poslednjih godina.

Boja jorgovana se dobro kombinuju sa sivim za sofisticiranost, duboko plavim i ružičastim, a takođe i sa smeđim i kremastim bojama. Za kontrast je odlična maslinasto zelena.

 

 

 

 

 

 

 


Dijana Škorić

Artjafara / gettyimages.com