Uštedite novac: Ovaj nameštaj za dnevnu sobu nije vredan para

by | September 15, 2023
nameštaj za dnevnu sobu

Ako razmišljate da osvežite nameštaj za dnevnu sobu, neki od ovih komada ne samo da nije vredno imati, već i ugrožavaju raspored i izgled prostorije.

Uštedite novac: Ovaj nameštaj za dnevnu sobu nije vredan para

Tepih pogrešne veličine

Ključno je da veličina tepiha odgovara prostoru sofe. Ukoliko je prevelikih ili premalih dimenzija, može narušiti izgled vaše dnevne sobe. Zato je važno da pažljivo izračunate svoje mere. Trebalo bi da bude dovoljno velika da, bar, prednje noge celog nameštaja koji ga okružuje, leže na njemu. Ovo će pomoći u objedinjavanju prostora i stvaranju osećaja harmonije.

Veliki ili mali stočić za kafu

Važno je dobro izračunati dimenzije stočića za kafu. Nema razloga da bude veći od sofe jer će na kraju samo da zauzima dragoceni prostor. Vodite računa da izbalansirate broj osoba za sofu i mesto za šoljice na stočiću za kafu. Odnosno, ako imate mesta za osam ljudi na garnituri, bitno je da i ovih osam može udobno da smesti svoje piće na stočiću.

Kožni nameštaj za dnevnu sobu

Novi modeli kožnog nameštaja su obično neudobni i leti i zimi. Dodir tkanine je udobniji, te dobro razmislite pri izboru.

Kitnjasti lusteri

Da bi se kitnjasti luster besprekorno uklopio u prostor, važno je da visi iznad nekog komada nameštaja. Poželjno je da ga postavite iznad stočića za kafu ili komode jer bi u suprotnom mogli udariti u njega ako dnevna soba nema dovoljno visoke plafone.

Dnevna soba: Akcentni zid transformiše prostor

Brojno osvetljenje

Kombinacija različitih izvora osvetljenja ne samo da će vam pomoći da stvorite uravnoteženo i prijatno okruženje, već će vam omogućiti da prilagodite svetlost različitim aktivnostima i dobu dana. Ipak, budite realni i odlučite se za osvetljenje koje ćete zaista koristiti jer mogu doprineti neurednom izgledu prostorije, posebno ako nisu usklađeni dizajnom.

Niska polica za TV

Mnogo je bolje da televizor visi na zidu ili da bude integrisan u policu za knjige. Niska polica za TV obično nema nikakvu funkciju, osim da drži televizor, a zauzima prostor u vašoj dnevnoj sobi i, na kraju krajeva, samo skuplja prašinu.


Miljana Momirović

Victoriia Kovalchuk/GettyImagesPlus