Neobični plafoni i moderna rasveta

by | June 25, 2018
Neobičan plafon

Ukoliko prostoriju nameravate da učinite nižom, da prikrijete neravnine na tavanici, krovnu konstrukciju ili instalacije, ili pak samo želite atraktivniju rasvetu, pravo rešenje jeste – spušteni plafon.

Spušten plafon

Plafon se najčešće spušta da bi se smanjila visina prostorije ili provukla instalacija kroz šupljinu iznad tavanice.

Upotrebljava se kada je površina postojećeg plafona oštećena ili neravna, kao i iz estetskih razloga i ugradnje rasvete, različitih vizuelnih efekata, besprekorno ravne površine...

PROČITAJTE I… Dobra rasveta za dobru atmosferu

Pomoću gipsa i aluminijumskih profila, koje je potrebno precizno postaviti, plafon se može spuštati čitavom površinom prostorije, po obodu ili po sredini.

Dnevna soba rasveta

Rasveta, koja će posebno skrenuti pažnju na određene delove prostorije, može se postaviti bilo gde, a bitno je voditi računa o tome da rasvetna tela budu dovoljno udaljena (oko 20 cm) od ostalih instalacija i zapaljivih materijala.

Procepi u plafonu koji svetle, pravilnog ili nepravilnog oblika, takođe su vrlo interesantni.

Ugradnja spuštenog plafona u koji se mogu postaviti dodatna rasvetna tela omogućiće vam da osvetljenje prilagodite svojim trenutnim potrebama – intenzivno svetlo dok čitate ili sedite za kompjuterom, a prigušeno osvetljenje za trenutke opuštanja.

SLIČNE TEKSTOVE NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs