Ove otmene boje za dnevnu sobu ulepšavaju prostor

by | September 19, 2023
boje za dnevnu sobu

Zidovi inspirisani Mediteranom i prirodom pozivaju da se opustite u vašem kutku. Pogledajte u nastavku koje boje za dnevnu sobu potpuno transformišu prostor.

Ove otmene boje za dnevnu sobu ulepšavaju prostor

Srce svakog doma, dnevna soba, ne sija smao zahvaljujući estetici njenog nameštaja i rasporedom. Zidovi dnevne sobe igraju veliku ulogu u uređenju enterijera. Boje postavljaju ton i ponekad su dovoljne za kompletnu transformaciju dnevnog boravka, bez promene nameštaja i nove dekoracije. Da biste zaokružili sve dekorativne predmete i nameštaj, farbanje zidova je efikasno rešenje za koje vam nije potrebno ogromno ulaganje. A ono što je sjajno, ove boje su gotovo neutralne, te će se besprekorno uklopiti uz veliki broj nijansu.

Trendovi za dnevnu sobu 2023.

Vođeni ponovnom povezanosti sa prirodom, potrebom za toplinom ali i za jedinstvenošću, boje za dnevnu sobu ove sezone crpe inspiraciju iz prirode i povratku jednostavnosti. Bež tonovi, dnevne sobe braon boje i terakota nijansa dominiraju.

Još jedan zapažen trend je oživljavanje i zelene i plave boje. Međutim, dizajneri enterijera favorizuju svetlije tonove.

Sa strane iznenađujućih boja, žuta se nameće na jednom akcentnom zidu ili više zidova kako bi afirmisala želja za osvetljenjem i ispunio povratak atmosfere iz sedamdesetih. U istom duhu, crvena boja sa narandžastim akcentima pravi povratak u prilog tomato (paradajz) enterijeru koji je letos bio posebno aktuelan.

Ako je vaša dnevna soba do sada bila, sigurno ste otkrili da joj nedostaje originalnost i duša. Čak i ako niste ljubitelj jarkih tonova, meke boje učiniće čuda. Bež ili žute nijanse pružiće prostoriji svetlinu, život i vizuelno je učiniti prostranijom. U slučaju da ste pak smeli, plava ili zelena na zidovima transformisaće enterijer u čistu eleganciju ispunjenu šarmom.

Sada kada sve znate, nadahnite se inspiracijom za boje za dnevnu sobu koje odišu šarmom. U nastavku pogledajte 10 ideja za svedene ali vrlo privlačne tonove za potpunu transfromaciju prostora.

Boje za dnevnu sobu

 


Miljana Momirović

ben-bryant/GettyImagesPlus