Dnevna soba: Najčešće greške u opremanju

by | September 23, 2023
Dnevna soba: Najčešće greške u opremanju

Dnevna soba je nakprometnije mesto u domu i zato je važno da bude udobna i funkcionalna. Ovo su najčešće greške u opremanju koje “bodu oči”.

Dnevna soba je nije samo prostor gde se opuštate na kraju dana, već je to i mesto gde se družite s porodicom i ugošćujete zabavljate goste. Zato je važno da je učinite funkcionalnim i estetski privlačnim prostorom.

Najčešće greške u opremanju dnevne sobe

Nažalost, bez obzira na to koliko stilski nameštaj može biti u vašoj dnevnoj sobi, postoje određeni pogrešni koraci u dekoraciji za koje dizajneri kažu da “bodu oči”. Zato, pogledajmo na šta treba da obratite pažnju.

Greške u opremanju: Loše osvetljenje

Ništa ne kvari ambijent prostora brže od lošeg osvetljenja. Zato je važno koristiti  različite vrste rasvete u dnevnoj sobi: stone lampe, svetla za slike i podne lampe su sjajni načini da dodate meko osvetljenje u celom prostoru.

Previše jastuka

Ako je vaša sofa u dnevnoj sobi prekrivena s mnogo jastuka, to je takođe greška. Dizajneri preporučuju da se drže najviše tri jastuka u tri različita stila kako bi se stvorio vizuelni interes bez nadjačavanja drugih elemenata dekoracije u prostoriji.

Neudobne sofe

Kada je u pitanju sofa u dnevnoj sobi, nikada ne treba da žrtvujete udobnost za stil. Možda će vam se dopasti izgled superelegantne i moderne sofe, ali pokušaj da se odmarate na njoj može biti druga priča. Važno je razmisliti o vašim životnim potrebama.

Soba prenatrpana nameštajem

Loši prostorni aranžmani upareni s previše nameštaja mogu učiniti da vaša dnevna soba izgleda pretrpano. Fokusirajte se na suštinski, ali jedinstveni nameštaj koji govori o vašem ličnom stilu. Važno je da prostor “diše”.

Glomazni komadi nameštaja

Bez obzira koliko volite određene prevelike komade nameštaja, oni takođe mogu da daju osećaj prenatrpanosti dnevne sobe. Umesto gomilanja delova, počnite s najvećim komadom – najverovatnije sofom – a zatim se gradite oko nje. „Dodajte fotelje, klub stočiće kao i veliki tepih u centru. Nemojte da gurate nameštaj do zidova.

Dijana Škorić

KatarzynaBialasiewicz / gettyimages.com