Savremeni dnevni boravak: 10 sugestija

by | 11 novembra, 2022
savremeni dnevni boravak

Savremeni dnevni boravak uključuje aktuelne trendove i stoga se stalno razvija, a lako je promenljiv u skladu sa novitetima.

U nastavku možete videti 10 stručnih saveta koji će vam pomoći da svoj dnevni boravak učinite savremenim.

Savremeni dnevni boravak: korak po korak

1. Beli zidovi u dnevnom boravku

Beli zidovi omogućavaju isticanje komada nameštaja koji su u ovom dnevnom boravku nosioci dizajna. Različiti oblici, završne obrade i detalji su daleko akcentovaniji u netralnom okruženju.

2. Uskladite zidove sa plafonom

Iako je često zanemarena površina, plafon može imati jednako važnu ulogu u dizajnu savremenog dnevnog boravka, naročito ako za njega odaberete neobičan kolorit. Na fotografiji vidimo kako kombinacija sive i crvene daje poseban karakter ovoj prostoriji.

3. Savremeni dnevni boravak: moć jednostavnog dizajna

Savremeni dnevni boravak dizajneri opisuju kao prilično skladnu, čistog izgleda, bez preterane otmenosti i dekorativnosti. Dnevni boravak, prikazan na fotografiji, sa istaknutom geometrijom, podignutim nameštajem i jednom akcentnom visilicom savršeno odgovara ovom opisu.

4. Uključite geometrijske uzorke

Preporučuje se korišćenje geometrijskih uzoraka i jarkih boja za stvaranje trodimenzionalnosti. Na primeru dnevnog boravka vidimo identičan kolorit na zidovima i tepihu koji je segmentisan kroz različite oblike.

5. Savremeni dnevni boravak: moderni detalji

Savremeni dnevni boravak dobija svoj identitet uvođenjem detalja zanimljivog oblika i kolorita. U ovom slučaju pored umetničkog dela jednako se ističe šareni tepih, ali i fotelja i luster.

6. Moderna drvena komoda

Drvo se lako uklapa u svaki stil, a u zavisnosti od odabrane nijanse može učiniti vaš dnevni boravak vrlo modernim. Takođe, dodatnog prostora za odlaganje uvek nedostaje, zato potražite idealnu drvenu komodu za vas.

7. Crni okviri na zidu

Crna je idealna boja za akcentovanje, a kada je reč o zidnom dekoru crni okviri su neprevaziđeni. Istovremeno ističu geometriju, a možete se igrati njihovom debljinom kako biste dobili zanimljiviju kompoziciju.

8. Moćna zelena

Zelena boja je u dnevnom boravku uvek poželjna, bilo da je uvodite kroz detalje ili biljke. Dizajneri predlažu i da idete korak dalje i obojite jedan zid kako biste maksimalno uživali u njenom smirujućem efektu.

9. Prirodni materijali

Trudite se da svoj životni prostor upotpunite prirodnim materijalima koji vrlo utiču na kvalitet života. Odaberite tkani tepih, drveni nameštaj i keramički dekor, i već ste učinili prostoriju prijatnijom.

10. Umereno sa biljkama

Biljke su uvek dobrodošle u dnevnom boravku, ali ne treba preterivati. Odaberite tek nekoliko majih ili jednu veću i upečatljivu kako biste upotpunili kutak.

Ako vam se dopala neka od predloženih sugestija, vreme je da unapredite vaš životni prostor.


Ilija Erceg/gettyimages+