Sofa i sto za kafu: Kako da ih ukombinujete?

by | September 12, 2023
Sofa i sto za kafu

Sofa i sto za kafu su centralni deo dnevne sobe, stoga je veoma važno da oni budu uklopljeni i stilizovani sa stilom. Pročitajte u tekstu kako da to učinite.

Sofa i sto za kafu: Ideje za savršenu kombinaciju

Možda mislite da to nije važno, ali nije svejedno kakav ćete sto staviti uz kakvu sofu. Postoji veliki broj kombinacija u zavisnosti od veličine i stila kakav želite za vaš dnevni boravak. Ovih nekoliko ideja će vam pomoći da odaberete savršenu kombinaciju.

Položaj garniture: Ovde je postavite za privlačniji ambijent

Dve sofe jedna nasuprot druge i drveni sto

Ova kombinacija je jedna od omiljenijih. Dve sofe koje su jedna naspram druge i pravougaoni drveni sto u sredini čine pravo mesto za druženje i prijem gostiju. Na ovaj način, niko nije izdvojen sa strane i atmosfera je veoma prijatna.

Sofa i sto za kafu: Tamna ugaona sofa i svetli sto (i obrnuto)

Ukoliko je vaša dnevna soba mala, onda je ugaona sofa sjajno rešenje. Sa njom ćete bolje iskoristiti prostor, a imaćete i dovoljno mesta za sedenje. Međutim, ukoliko imate tamnu sofu odaberite svetli sto i obrnuto. Ovaj kontrast će zaista postići efekat u maloj dnevnoj sobi.

Duga sofa i dva manja okrugla stola

Još jedna kombinacija pogodna za dnevnu sobu je velika i duga sofa sa dva manja okrugla stola. Možete se igrati sa dimenzijama stola, pa da jedan bude veći drugi manji ili da oba budu mala. Sjajna stvar kod ovakvih stolova je što po potrebi možete da ih razdvojite ili da ih držite jedan uz drugi na sredini.

Sofe i fotelje oko stola

Ako se odlučite da okružite sto sa skoro svih strana sofama ili dodatnom foteljom, onda je veoma važno da postavite i sto koji je dovoljno dugačak da mogu svi da dohvate. Međutim, nema potrebe da to bude masivan sto koji će ugušiti prostor. Odlučite se za neki lagani stočić koji će se savršeno uklopiti.

Sofa i sto za kafu u istoj boji

Ako želite da napravite kompaktnu sliku za dnevnu sobu, možete odabrati i sro i sofu u istim nijansama. Ta će dati celovitu sliku, a istovremeno će uneti toplinu u vašu dnevnu sobu.


Snežana Vranić

Victoriia Kovalchuk/GettyImagesPlus