Univerzalne boje koje transformišu svaki enterijer

by | January 13, 2023
neutralne boje enterijer

Sivo-bela skala u enterijeru postepeno počinje da nas zamara, pa želite da ispunite prostor novim bojama. Promena boje zidova je dobro rešenje, bez obzira da li planirate renoviranje ili samo da malo razbijete monotoniju.  Često nam se čini da, birajući neobičnu nijansu, možemo pogrešiti i završiti sa setom neskladnih boja. Ali uprkos opravdanim strahovima, postoje univerzalne boje i rešenja koja će svakako promeniti vaš prostor na bolje.

 

Roze boja

Danas se većina proizvođača udaljila od svetlih nijansi ružičaste boje i dala prednost toplim i delikatnim tonovima. Neutralnoj boji mogu se dodati neobične nijanse. Na primer, napravite jorgovan-ružičastu kombinaciju (koja je sada veoma popularna) – ne izgleda tako zamorno kao, na primer, nijansa šećerne vate, i savršena je za spavaću sobu ili dnevnu sobu. Na zidu ove boje, slike i fotografije će izgledati harmonično, a sami ćete moći da postavite potrebne akcente. Ako želite da oslobodite ružičastu hladne senke, dodajte joj žućkasto-bež boju. Rezultat je prelepa topla boja koja će stvoriti ugodan  osećaj.

 

Bež boja

Bež ponovo počinje da dobija zamah, i to ne samo zato što je sigurna i mirna boja koja će odgovarati svakom enterijeru i dodati mu eleganciju. Konačno, bež nijansa prestaje da bude neutralno platno i prelazi u red svežih, pa čak i eksperimentalnih paleta. Napunite različite površine bojama, tako da se vizuelni rezultat pokazaže reljefnim i originalnim. Slobodno idite u svetlije i dublje, ali u isto vreme čiste tonove. U ovom pravcu, lako je otkriti žuti spektar, koji je u savršenoj harmoniji sa smeđim nameštajem.

 

Braon boje

Prilikom kreiranja dizajna enterijera, pokušavamo da napustimo masivne i preteške predmete: ormare, stolove i police. Često je takav nameštaj povezan sa braon: nespretan, izbledeo i depresivno. Ali u stvari, braon u svim vrstama varijacija je u stanju da zadivi svakoga svojom dubinom i plemenitošću. Mnogi ljudi farbaju predsoblja  i dnevne sobe u začinjenu, toplu braon boju sa ljubičastim notama inspirisanom bojom suvog jesenjeg lišća. Takve očaravajuće nijanse smatraju se “drvenom” bazom, koja će prigušiti raznolikost boja u prostoriji i osloboditi osećaj preterane naivnosti i detinjstva. Još veći efekat se može postići dodavanjem crvenih nota braon.

 


Antrafjara/GettyImagesPlus