Uređenje dnevne sobe: 6 trikova kako da je osvežite sa stilom

by | February 3, 2023
uređenje dnevne sobe

Novi ukrasi ili drugačiji raspored – mali trikovi za uređenje dnevne sobe pomoći će da opet osetite radost kada uđete u vaš kutak za opuštanje.

6 trikova za uređenje dnevne sobe

Dodajte zidovima boju

Najbolja stvar kod ove ideje je što ne morate da krečite čitavu prostoriju, već samo jedan zid. To može biti zid gde je garnitura ili televizor. Odaberite boju koja je prisutna u ostalim elementima dekoracije ili, ako ste smeli, dve-tri nijanse tamniju.

Članak se nastavlja posle reklama

Dekorativni jastučići za uređenje dnevne sobe

Oživite kauč ili garnituru jednobojnim dekorativnim jastucima u boji koja je u kontrastu sa presvlakom. A one koje su već toliko dugo u vašoj dnevnoj sobi, možete iskoristiti za uređenje vaše spavaće sobe.

Promenite raspored nameštaja

Ne morate da kupujete novi nameštaj da biste ga “oživeli”. Jeste li razmišljali o promeni rasporeda sofa i troseda? Naravno, pre nego što krenete premštati nameštaj, dobro proučite gde ćete ga smestiti kako vam novi raspored nameštaja ne bi otežavao kretanje po prostoriji.

Članak se nastavlja posle reklama

Uređenje dnevne sobe: Oživite zidove

Jer nema ništa monotonije od sobe golih zidova. Postoje brojne ideje koji vam mogu pomoći da “popunite” tu prazninu: od velikog ogledala do kompozicije slika. Čak je i polica sa knjigama dobro rešenje.

Članak se nastavlja posle reklama

Uređenje dnevne sobe saksijama cveća

Rasporedite saksije cveća i jednostavne cvetne aranžmane po različitim delovima dnevne sobe. Osim što će uneti notu života i prirode, njegove će boje biti dašak svežine u vašem prostoru.

Članak se nastavlja posle reklama

Manje je više

Koliko ukrasa svih vrsta skupljate na policama u dnevnoj sobi? Pregledajte ih i sklonite ono što vam ne treba. Vizuelno ćete imati više prostora, a ukrase uvek možete vratiti i kombinovati ih kada vam dosade.

Članak se nastavlja posle reklama

Ne zaboravite da je dnevna soba kutak u kom se možete opustiti i odvojiti od svakodnevne gužve. Zbog toga je važno da se u njoj osećate prijatno, bez obzira da li planirate da u njoj čitate knjigu ili da dremate.


Miljana Momirović

FollowTheFlow/GettyImagesPlus