Ideje za uređenje velike dnevne sobe: Rasporedite prostor na pravi način

by | September 21, 2023
Uređenje velike dnevne sobe

Velike dnevne sobe zvuče sjajno! Pa ko ne bi želeo veliki prostor u kom može da uživa sa porodicom i prijateljima? Evo nekoliko ideja za uređenje velike dnevne sobe.

Uređenje velike dnevne sobe: Zadatak koji nije toliko jednostavan

Kada su veliki dnevni boravci u pitanju, veličina prostora je sjajna, ali je ponekad problematično kako da ga iskoristite. Evo nekoliko ideja kako da ovaj prostor ispunite na dobar način.

Zidovi u dnevnoj sobi: 12 otmenih ideja za postavljanje slika

Napravite pravi prostor za okupljanje

Dodavanjem više sedaonih mesta stvorićete pravi prostor za druženje što je sjajno ako volite velika okupljanja. Ipak, ne smete zaboraviti da obezbedite i stočiće za kafu kako bi svako imao prostor ispred sebe gde da ostavi piće.

Uređenje velike dnevne sobe: Iskoristite prostor za pravu kućnu biblioteku

Kod velike dnevne sobe je prava prednost što ne morate da se bojite da ćete nameštajem uza zid oduzeti prostor koji bi vam možda koristio za nešto drugo. Stoga, ako ste ljubitelji knjiga, dajte sebi oduška.

Unesite velike biljke

Ako ste ljubitelji prirode, onda će vam se ova ideja svakako dopasti. Unesite veliku biljku u prostoriju i neka ona bude jedan od akcentnih delova. Možete i da odaberete nekoliko većih biljaka i da ih rasporedite po dnevnoj sobi. U svakom slučaju, ne morate se ustručavati zbog njihove veličine.

Uređenje velike dnevne sobe: Odlučite se za veliki kamin

Kamin u svakom domu ima posebnu čar. Osim što daje posebnu toplinu, on je sjajan dekorativni detalj, a takođe je i veoma elegantan. Veličina vašeg dnevnog boravka će učiniti da on zablista kao centralni deo prostorije i da stvara udobnu atmosferu u svakom trenutku.

Dodajte duge zavese do poda

Ukoliko se bojite da će prostor delovati prazno, odaberite duge zavese do poda koje će vizuelno smanjiti malo prostor, a uz to će ga učiniti veoma otmenim. Poigrajte se sa materijalom i bojama koji će se uklopiti u stil vaše dnevne sobe.

Uz sve ove savete, možete se dodatno i poigrati sa raznim bojama u prostoriji. Šarenilo će joj svakako uneti pozitivnu energiju, a zbog veličine prostorije, ona neće delovati prenatrpano. Iskoristite slobodu velikog prostora i budite kreativni. Sigurno nećete pogrešiti.


Snežana Vranić

hikesterson/GettyImagesPlus