Uzak dnevni boravak: Jednostavni saveti za uređenje

by | September 27, 2023
Uzak dnevni boravak: Jednostavni saveti za uređenje

Uzak dnevni boravak može predstavljati izazov pri uređenju, ali postoje rešenja koja će vam pomoći da iskoristite ove proporcije kao pravu prednost. U ovom članku, istražićemo kako urediti dnevni boravak koji je dug i uzak na način koji će ga učiniti udobnim i funkcionalnim.

Uzak dnevni boravak: Lako uređenje 

Najjednostavniji način za uređenje uskog dnevnog boravka je postaviti nameštaj uzduž zidova. To će vam omogućiti da iskoristite prostor na najbolji način. Alternativno, možete razmotriti raspored, ali to će zahtevati manji ili modularni nameštaj kako biste se lakše kretali u prostoru.

Ako dužina vaše sobe to dozvoljava, možete stvoriti nekoliko odvojenih funkcionalnih zona, kao što su trpezarija, radni prostor ili dečji kutak. Učinite ove zone vizuelno odvojene koristeći tepihe, slike na zidovima ili pametno postavljene svetlosne elemente.

Izbor nameštaja za uzak dnevni boravak

U uskom dnevnom boravku, morate biti pragmatični i zaboraviti na velike kauče i masivne fotelje. U uskom prostoru, birajte svetli i niži nameštaj. Što se tiče kauča, tražite modele s ravnomernim linijama i ne preterano duboke. Kauč na nogarima će stvoriti osećaj prostranosti. Preporučuje se da izaberete dugačak kauč, jer će premali kauč izgledati kao da “pluta” u prostoru. Takođe, izaberite tanku sofu da biste stvorili osećaj prostranosti.

Što se tiče skladištenja, susedni komadi nameštaja su dobrodošli. Pazite da budu plitki. Ovi komadi će lepo ukrašavati zid i biti funkcionalni pružajući dovoljno prostora za odlaganje.

Izbor boja za isticanje uskog dnevnog boravka

Generalno, preporučuju se svetle boje za zidove u dugom dnevnom boravku, jer tamne ili jake boje mogu delovati klaustrofobično. Svetle boje će vizualno proširiti prostor i uneti svetlost.

Dodavanje nekoliko živopisnih boja može biti dobra ideja. Različite boje zidova mogu promeniti percepciju prostora: tamnije boje na kraćim zidovima i svetlije boje na dužim zidovima će smanjiti osećaj dužine i dati utisak da je dnevni boravak širi nego što zaista jeste. Takođe, razmislite o postavljanju ogledala na duže zidove dnevnog boravka jer će ona doneti svetlost, dubinu i grandioznost u vaš prostor.

Uređenje dugog i uskog dnevnog boravka može biti izazovno, ali sa pravim izborima nameštaja, boja i dekora, možete pretvoriti ovu prostoriju u prijatan i funkcionalan deo svog doma. Pametno postavite nameštaj, koristite svetle boje za zidove, i dodajte određene akcente boja i ogledala kako biste stvorili prostor koji će biti udoban i vizuelno privlačan.

Dnevna soba: Najčešće greške u opremanju


Borjana Božić

Richman21/gettyimages