Zid sa televizorom u dnevnoj sobi: Kako da dobro postavite ovaj aparat?

by | September 18, 2023
Zid sa televizorom

Zid sa televizorom je svakako važan jer u njega gledamo najveći deo dana kada se opuštamo. U tekstu pročitajte jednostavne savete kako da namestite televizor koji će se savršeno uklopiti.

Zid sa televizorom u dnevnoj sobi: Na šta treba da obratite pažnju?

Kada je u pitanju dizajniranje dnevne sobe, veoma je važno da ostavite prostor za medijske aparate koji se nalaze skoro u svakom domu. Da biste postavili televizor na pravo mesto i pod odgovarajućim uglom, morate uzeti u obzir različite aspekte koji sobu čine zanimljivom i prijatnom.

Položaj garniture: Ovde je postavite za privlačniji ambijent

Pravila koje morate uzeti u obzir

Postoji nekoliko stvari koje morate uzeti u obzir kada je u pitanju planiranje zida sa televizorom.

  • Idealna udaljenost između TV-a i prostora za sedenje treba da bude dvostruko veća od veličine ekrana.
  • Samostojeći zvučnici će dati bolji nivo kvaliteta zvuka u poređenju sa zvučnom trakom, ali će i zauzeti više prostora.
  • Televizor bi trebalo da vam bude u nivou očiju kad sedite, a ne visoko na zidu.
  • Na zid gde će biti televizor postavite dovoljno utičnica

Kada ispratite ove savete i namestite sve kako bi trebalo, onda se pozabavite sa još nekoliko stvari.

Zid sa televizorom: Razmislite o sklanjanju kablova i žica u zid

Danas postoje razne mogućnosti da postavite kablove i žice u zid. Razgovarajte sa svojim električarem kako da to uradite i postavite da biste imali čist i uredan zid. Ako niste u mogućnosti da to učinite, razmislite o drvenim panelima koji će ukloniti ove ružne nastavke.

Isplanirajte prostor oko medijskog zida

Planiranje mesta za sedenje je ključno je kada planirate raspored dnevne sobe. One su često multifunkcionalne, ali uglavnom je medijski zid u fokusu sobe. Možete razmisliti i o drugim prostorima za sedenje koji bi mogli da se koriste kao društveni prostori.

Zid sa televizorom: Isporbajte built in varijante

Ugrađeni zid sa televizorom može biti sjajna odluka ako ne želite da gledate u ekrane i kutije. Klizna ili dvojslojna vrata su odlična da ih otvorite kada koristite televizor i da ih zatvorite kada ne želite da ga gledate.

Otvorene police

Za manje dnevne sobe, otvorene police su dobar izbor. Knjige, biljke i lični predmeti oko televizora mogu da učine prostor veoma zanimljivim stavljajući televizor u glavni fokus. Kada TV nije uključen, police i izložena roba će biti same po sebi centralna tačka.

Dakle, glavna stvar da bi vaš zid sa televizorom izgledao uredno jeste da pokušate da slonite kablove i žice. A potom se poigrajte sa kreacijama i organizacijom ovog zida.


Snežana Vranić

Suchada Tansirimas/GettyImageSPlus