Zidovi u dnevnoj sobi: 12 otmenih ideja za postavljanje slika

by | September 17, 2023
Zidovi u dnevnoj sobi

Kada ih pažljivo dizajnirate, zidovi u dnevnoj sobi umeju biti puni karaktera i doprineti izgledu cele prostorije na šarmantan i autentičan način.

Od crno-belih foto mreža do displeja od poda do plafona, evo najboljih ideja za dekoraciju dnevne sobe.

Zidovi u dnevnoj sobi: 12 otmenih ideja za postavljanje slika

Jarke boje

Zid sa slikama je odličan način da eksperimentišete sa bojom i jedinstvenom umetnošću. Bacite pogled na ovaj zid galerije u Mineapolisu i primetite koordinirajuće uljane slike u živim bojama.

Članak se nastavlja posle reklama

Beli ramovi

Beli okviri mogu učiniti čuda ako ne želite da previše eksperimentišete sa ramovima. Čak i kada su okačeni simetrično (kao u ovom švajcarskom stanu), uramljene slike pružaju privlačniji utisak o prostoriji.

Članak se nastavlja posle reklama

Zidovi u dnevnoj sobi: Vintidž posteri

Očajni ste za zidom ispunjenim umetnošću, ali nemate preveliki budžet? Viseći posteri poput postera starih filmova i koncerata su iznenađujuće elegantni i pristupačni, kao što se vidi u ovom potkrovlju u Čikagu.

Članak se nastavlja posle reklama

Selotejp traka

Evo super pristupačnog i kohezivnog izgleda za zid ispunjen umetnošću: Koristite selptejp traku da napravite sopstvene okvire, kao u ovom domu. Vrlo lako se postavlja, premešta i skida (nisu potrebni čekić i ekseri).

Članak se nastavlja posle reklama

Crni ramovi

Uzmite primer sa ovog zida galerije u Melburnu i prikažite svoje omiljene fotografije u jednostavnim crnim okvirima za čist, profesionalan izgled.

Članak se nastavlja posle reklama

Funky umetnost

Nezgodan ugao je idealan za ulepšavanje umetnošću. Uokvirite uski kutak uz funky slikama koje volite (kao što je ova šarena scena u Sijetlu) da biste stvorili dimenziju i pomogli da dodate interes u usku oblast.

Uključite biljke

Ako ste zabrinuti da će vaše crno-belo ili neutralno umetničko delo izgledati sivo u uglu sa belim zidovima, razmislite o tome da unesete malo zelenila kao što je ovaj prelepi prostor u Berlinu.

Članak se nastavlja posle reklama

Zidovi u dnevnoj sobi: Prigušeni stil

Tražite prigušeniji zid u stilu galerije? Držite se samo nekoliko otisaka svetlih tonova (kao u ovom studijskom stanu u Njujorku) i neutralnih okvira za lak prikaz umetnosti.

Od poda do plafona

Pre nego što otpišete ideju o dizajniranju potpunog galerijskog zida od poda do plafona u svom domu jer mislite da će izgledati neuredno, bacite pogled na ovaj stan.

Simetrija

Ne možete pogrešiti sa mrežom 3×3, o čemu svedoči ovaj crno-beli zid galerije.

Članak se nastavlja posle reklama

Tihi luksuz

Ponekad je manje više. Nenametljiv displej (poput ovog savršeno poravnatog zida galerije 2×2 sa crno-belim fotografijama u jednostavnim zlatnim okvirima) vrišti „tihi luksuz“.

Galerijski red

Tražite način da napravite veliki uticaj u prostoriji uz minimalan napor? Dobro poravnat „galerijski red“ (tzv. ravna, ravnomerno raspoređena konfiguracija okvira) stvara dramatičan prikaz.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Miljana Momirović

FollowTheFlow/GettyImagesPlus