Zidovi u dnevnoj sobi: 12 otmenih ideja za postavljanje slika

by | 17 septembra, 2023
Zidovi u dnevnoj sobi

Kada ih pažljivo dizajnirate, zidovi u dnevnoj sobi umeju biti puni karaktera i doprineti izgledu cele prostorije na šarmantan i autentičan način.

Od crno-belih foto mreža do displeja od poda do plafona, evo najboljih ideja za dekoraciju dnevne sobe.

Zidovi u dnevnoj sobi: 13 otmenih ideja za postavljanje slika

Jarke boje

Zid sa slikama je odličan način da eksperimentišete sa bojom i jedinstvenom umetnošću. Bacite pogled na ovaj zid galerije u Mineapolisu i primetite koordinirajuće uljane slike u živim bojama.

Beli ramovi

Beli okviri mogu učiniti čuda ako ne želite da previše eksperimentišete sa ramovima. Čak i kada su okačeni simetrično (kao u ovom švajcarskom stanu), uramljene slike pružaju privlačniji utisak o prostoriji.

Zidovi u dnevnoj sobi: Vintidž posteri

Očajni ste za zidom ispunjenim umetnošću, ali nemate preveliki budžet? Viseći posteri poput postera starih filmova i koncerata su iznenađujuće elegantni i pristupačni, kao što se vidi u ovom potkrovlju u Čikagu.

Selotejp traka

Evo super pristupačnog i kohezivnog izgleda za zid ispunjen umetnošću: Koristite selptejp traku da napravite sopstvene okvire, kao u ovom domu. Vrlo lako se postavlja, premešta i skida (nisu potrebni čekić i ekseri).

Crni ramovi

Uzmite primer sa ovog zida galerije u Melburnu i prikažite svoje omiljene fotografije u jednostavnim crnim okvirima za čist, profesionalan izgled.

Funky umetnost

Nezgodan ugao je idealan za ulepšavanje umetnošću. Uokvirite uski kutak uz funky slikama koje volite (kao što je ova šarena scena u Sijetlu) da biste stvorili dimenziju i pomogli da dodate interes u usku oblast.

Uključite biljke

Ako ste zabrinuti da će vaše crno-belo ili neutralno umetničko delo izgledati sivo u uglu sa belim zidovima, razmislite o tome da unesete malo zelenila kao što je ovaj prelepi prostor u Berlinu.

Zidovi u dnevnoj sobi: Prigušeni stil

Tražite prigušeniji zid u stilu galerije? Držite se samo nekoliko otisaka svetlih tonova (kao u ovom studijskom stanu u Njujorku) i neutralnih okvira za lak prikaz umetnosti.

Od poda do plafona

Pre nego što otpišete ideju o dizajniranju potpunog galerijskog zida od poda do plafona u svom domu jer mislite da će izgledati neuredno, bacite pogled na ovaj stan.

Simetrija

Ne možete pogrešiti sa mrežom 3×3, o čemu svedoči ovaj crno-beli zid galerije.

Tihi luksuz

Ponekad je manje više. Nenametljiv displej (poput ovog savršeno poravnatog zida galerije 2×2 sa crno-belim fotografijama u jednostavnim zlatnim okvirima) vrišti „tihi luksuz“.

Galerijski red

Tražite način da napravite veliki uticaj u prostoriji uz minimalan napor? Dobro poravnat „galerijski red“ (tzv. ravna, ravnomerno raspoređena konfiguracija okvira) stvara dramatičan prikaz.

 


Miljana Momirović

FollowTheFlow/GettyImagesPlus