Zlatni sjaj i raskoš

by | May 10, 2018

Korišćenjem detalja u boji starog zlata dobijate na tradicionalnom izgledu enterijera i u kombinaciji sa nameštajem tradicionalnog rustičnog stila svoj dom možete pretvoriti u pravo malo kraljevstvo.

Zlato i raskoš u domu

Dnevna soba predstavlja spoj klasičnog i modernog pri čemu u prostoru dominiraju pozlaćeni i stakleni detalji, od stolova kao markantnih delova nameštaja do manje uočljivih vaza za cveće. Komadi nameštaja materijalizacijom i oblikovanjem teže da stvore izvesno podudaranje – masivni stolovi i luster izrađeni su od transparentnog stakla, zavesa i tepih sličnih su boja, a ravnotežu u prostor unose sofa modernog izgleda i slika koja sadrži tamne i hladne boje kao kontrast toplim belim, staklenim i pozlaćenim delovima nameštaja.

z2

Članak se nastavlja posle reklama

Elegantno uređeni prostor gotovo da ne može da se zamisli bez ogledala u raskošnom zlatnom baroknom ramu, poput ovoga na fotografiji (salon nameštaja Kare).

z3

Prostor koji odiše luksuzom i sjajem zahteva element osvetljenja u vidu lustera koji nije ništa manje raskošan i kitnjast. Prikazani luster sastoji se iz metalnih prstenova koje ispunjavaju krugovi zanimljivih šara. Elementi su prikačeni na spiralnu metalnu strukturu koja lusteru daje prepoznatljivi kupasti oblik. Teksturu ili materijal od kojeg je luster izrađen poželjno je prilagoditi nekom dominantnom delu nameštaja kako bi se postigla skladnost u prostoru.

Članak se nastavlja posle reklama

z4

Tepih čiji kolorit sadrži jedinstveni prelaz između braon i zlatne boje poseduje veoma sveden i prikladan izgled koji pogoduje luksuznim prostorima sa pozlaćenim detaljima. Sam po sebi ne predstavlja dominantan element u prostoru, ali upotpunjava njegov izgled. Svojim prisustvom unosi toplinu, a za dinamičnost su zaslužne zanimljive
kružne i elipsaste šare.

Članak se nastavlja posle reklama

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs

Članak se nastavlja posle reklama