Francuski balkon u vašem domu: 5 romantičnih i vintidž ideja

by | August 6, 2023
Francuski balkon

Ne postoji ništa poput uživanja na jugu Francuske, ali možete lako da stvorite ovu atmosferu i dizajnirate vaš lični šarmantni francuski balkon.

Francuski balkon u vašem domu: 5 romantičnih i vintidž ideja

Prostor za sedenje

Za pravi francuski stil, okrenite se izdržljivim nameštajem za sedenje od kovanog gvožđa ili čelika (iako ni nameštaj od drveta nije neuobičajen).

Francuski stil: 6 saveta za raskoš u domu

Teksture

Omekšajte svoj nameštaj (iznutra ili spolja) dekorativnim jastucima i prostorikama sa uzorkom koji prikazuje romantične, pastoralne scene.

Pokrijte svoj sto stolnjakom od francuskog platna za minimalistički stil. Ili pokušajte sa tradicionalnim provansalskim uzorkom u plavoj i žutoj, sa motivima poput limuna, suncokreta, lavande ili maslina.

Za fensi efekat tokom ručavanja na balkonu postavite i lanene ubruse. Neverovatna stvar u vezi sa ovim materijalom (slično kao vino!) je da se vremenom samo poboljšava — što ga više koristite i perete, izgleda mekše i otpornije.

Posuđe za francuski balkon

Ako servirate piće, postavite tradicionalne francuske čaše koje vizuelno odišu luskuzom.

Antički detalji

Francuski balkoni poznati su po biljkama i cvećem koje ih krasi. Čak i ako niste vešti, uključite manje zahtevne biljke. Potražite vintidž saksije napravljene od gline ili terakote. Uobičajene saksije u Francuskoj ukrašene su reljefnim elementima i najčešće su u prljavobeloj boji.

Često ćete naći vrtove francuskih zamkova sa statuama, ali antičke i betonske replike mogu biti skupe. Potražite statue u ovom stilu za uređenje vašeg balkona koji će odmah dobiti potpuno drugačiji ambijent.

Suncobran

Posebno oblikovani modeli sa nazubljenim resama ili naboranim ivicama često se viđaju na francuskim balkonima i dvorištima. Ne samo da ćete ostati zaštićeni od direktnog sunca, već će vaš balkon dobiti završni dodir Francuske koji je falio.


Miljana Momirović

encrier/GettyImagesPlus