Trend boje za ogradu i eksterijer sa stilom

by | July 22, 2023
Trend boje za ogradu i eksterijer sa stilom

Bele ograde su prevaziđene i totalno skromne. Ako želite da vašem dvorištu dodate dozu luskuza i prefinjenosti, pogledajte ove četiri boje za ogradu.

Trend boje za ogradu i eksterijer sa stilom

Svetlosiva

Tamnije boje su savršene boje ograde za malu baštu. Mnogo je veća verovatnoća da će se dublje nijanse lakše uklopiti u baštu i pomoći da se ivice zamute tako da prostor izgleda veći. Oni su takođe sjajne nijanse da zelenilo u vašoj bašti dođe do izražaja.

Izaberite sivu koja izgleda prirodnije, pod tim mislimo na meke nijanse sa zelenim ili smeđim tonovima. Izbegavajte bilo šta previše plavo i čelično.

Članak se nastavlja posle reklama

Terakota boje za ogradu

Mediteranske bašte su jedan od najpopularnijih trendova iz godine u godinu. Prosto se ne možemo zasititi tih sunčanih prostora. Boja koja se stalno ponavlja u ovim toplijim krajevima je terakota. Zato stvorite taj izgled sa bojom vaše ograde u dvorištu. Zarđale, tople crvene boje stvaraju taman toliko kontrasta sa zelenilom da izgleda zadivljujuće.

Članak se nastavlja posle reklama

Tamnoplava

Najbolje ograde u dvorištu imaju tendenciju da budu prirodnih tonova. Boje koje se rastvaraju u okolnom prostoru se besprekorno uklapaju, a meka, tamnoplava je savršena za to. Oni takođe može učiniti da malo dvorište izgleda veće.

Bogate, tamnije nijanse kao što su tamnoplava i šumskozelena, ne samo da dodaju dašak drame i luksuza, već su vrlo praktične za kombinovanje sa drvenim nameštajem.

Članak se nastavlja posle reklama

Boje za ogradu: Zelena

Ključ zelene ograde je odabir prave zelene boje. Prednost zelene ograde je u tome što se tako lako mogu uklopiti u zelenilo, međutim, ako odaberete pogrešan ton zelene, možete dobiti ovaj neprirodan sukob. Preporučujemo da izaberete meku, suptilnu zelenu  koja stvara tonalni efekat sa drugim zelenilom, umesto da izgleda kao da se previše trudi da uskladi istu nijansu kao i biljke oko nje.

Članak se nastavlja posle reklama

Ono što je sigurno – pravi izbor boje za ogradu podići će izgled vašeg dvorišta na totalno viši nivo.

Članak se nastavlja posle reklama

 


Miljana Momirović

y-studio/GettyImagesPlus