Dnevna soba na otvorenom: 5 ideja za udoban kutak u dvorištu

by | July 6, 2023
Dnevna soba na otvorenom

Ako želite da maksimalno uživate u dvorištu ili na balkonu, dnevna soba na otvorenom doprineće osećaju komfora i opuštajućem ambijentu ovog leta.

Dnevna soba na otvorenom: 5 ideja za udoban kutak u dvorištu

Kutak na balkonu

Ako imate balkon, osećaj komfora doživeće vrhunac kada ga transformišete u pravi dnevni boravak na otvorenom. Umesto neudobnog plastičnog nameštaja, razmislite o drvenom baštenskom nameštaju sa udobnim dekorativnim jastučićima.

U centralni deo postavite stočić ili barska kolica za maksimalno uživanje sa porodicom i prijateljima. Čitav prostor možete zonirati uz pomoć tepiha – čak nećete morati ni da se obuvate za vašu dnevnu sobu na balkonu.

Kućica u bašti

U slučaju da imate priliku da postavite kućicu u bašti, dizajneri tvrde da je takav kutak neprocenjiv. Možete ga iskoristiti za kancelariju kada poželite da se potpuno izolujete i stvarate ili za intimna druženja sa najbližima. Vaša deca će je takođe obožavati jer će moći da provode vreme i igraju se u svojoj “novoj sobi”. Dvostruki dobitak!

Zatvorena terasa

Čak i ako živite u stanu sa zatvorenom terasom ili imate takvu u svojoj kući, sad je trenutak da je uredite po svojoj meri za potpunu udobnost. Još je bolje ako ima velike staklene prozore koje unose svetlost i pružaju neverovatan pogled.

Dnevna soba na otvorenom: Garnitura

Ako želite da iskoristite prostor na najbolji način, razmislite o baštenskim garniturama. Njihov dizajn omogućava da je uklopite i u najmanje dvorište, a pruža mnogo prostora za sedenje. Osim toga, po potrebi možete postaviti i baštenske stolice za veća okupljanja. Ne samo što su praktične, već i izgledaju tako šik i moderno, kao da ste u dnevnoj sobi.

Šarmantne boje

Kao i kada je reč o uređenju enterijera, boje i šareni dezeni unose živopisnu energiju u prostor – čak i ako je na otvorenom. Vodite računa o tome da se boje naslanjaju jedna na drugu i harmonično doprinose ambijentu. Ako ste ljubitelj minimalizma, manji detalji akcentnih boja mogu potpuno transformisati vaše dvorište.

 

 

 


Miljana Momirović

Gayrat Tolibov/GettyImagesPlus