Dvorište iz snova vredno divljenja: Saveti za dizajn

by | July 15, 2023
Dvorište iz snova

Dizajnirajte svoju malu urbanu oazu koja će vam pružiti maksimalno uživanje i prostor za opuštanje. Otkrivamo savete kako da uredite dvorište iz snova.

Dvorište iz snova vredno divljenja: Saveti za dizajn

Dnevna soba na otvorenom

Imati dvorište ili terasu u gradu je zaista privilegija. Bilo da imate balkon, malu terasu ili veliko dvorište, njihovo uređenje će vam zaista pružiti užitak. Proširite vaš kutak za uživanje i dizajnirate dnevnu sobu na otvorenom.

Pobrinite se na imate mnogo udobnog prostora za sedenje. Postavite stočić za kafu i, ako je prostor natkriven, dodajte i tepih.

Dvorište iz snova: Privatnost

Potrebna vam je privatnost od susednih terasa i pogleda sa ulice? Zaštitite svoj kutak, kako od komšija, tako i od sunca i vetra uz pomoć bujnih biljaka ili letvica.

Trpezarija na otvorenom

Nema ništa lepše od uživanja uz obrok sa porodicom na otvorenom. Radi udobnosti, postavite trpezarijski sto u blizini izlaza iz kuće kako bi vam bilo sve pri ruci. Uključite i udobne dekorativne jastučiće ili sedalice, kao i stolnjak.

Prostor za uživanje u suncu

Odaberite prostor na kom ima najviše sunca. Umesto da ga sakrivate od sunčeve svetlosti, ovo može biti vaš kutak u kom ćete nekoliko minuta dnevno uživati u suncu. Ako ste ljubitelj sunčanja, ovde možete postaviti čak suncobran i stočić za osvežavajući koktel.

Dvorište iz snova: Hladovina

Bez obzira na veličinu vaše terase ili bašte, obavezno napravite kutak sa hladom. Ne samo da vas štiti od sunca, već vam omogućava da proživite trenutke opuštanja u potpunosti.

Meko osvetljenje

Prema dizajnerima, osvetljenje mora biti usklađeno sa onim što radimo i živimo napolju. U svakom slučaju, uvek morate kombinovati funkcionalnu rasvetu, da biste mogli da vidite i uživate u bašti, uz pomoć ambijentalnog svetla. A ako terasa ima jedinstven element – skulpturu, vertikalnu baštu… – treba da je istaknete svetlošću.

 


Miljana Momirović

Polina Lebed