Letnja kuhinja: 5 praktičnih ideja za lepši prostor

by | June 6, 2023
Letnja kuhinja

Možda je mala ali letnja kuhinja je vrlo praktična i pruža osećaj mira dok imate obrok sa porodicom na otvorenom. Otkrivamo kako da je postavite za najlepši efekat.

Letnja kuhinja: 5 praktičnih ideja za lepši prostor

Iskoristite balkon

U slučaju da nemate zasebnu prostoriju koju koristite kao letnju kuhinju, iskoristite vaš balkon. Možda neće moći da posluži za pripremanje hrane ali ima nešto posebno u tome da ručate sa porodicom na svežem vazduhu.

Možete postaviti drveni nameštaj jer će prirodni materijali najlepše da se uklope uz eksterijer. Dekorišite prostor visećim saksijama i osvetljenjem za uživanje u večeri u poslepodnevnim časovima.

Prenosiva letnja kuhinja

Imate malo dvorište? Odlučite se za prenosive delove koje možete da koristite po potrebi. Električni roštilji, mini-rerne i sklopivi stolovi i stolice mogu da vam posluže, a da doživljaj i dalje bude na nivou. Uz to, možete ih korisiti čak i za putovanja, pa su dobra investicija.

Postavite ih na metalnu ili drvenu policu/sto i uživajte dok pripremate omiljeno jelo na otvorenom.

Otvorena letnja kuhinja

Maksimalno iskoristite prostor i povećajte funkcionalnost tako što ćete postaviti veliki trpezarijski sto naspram kuhinjskog radnog dela. Ovaj trik je posebno pogodan ukoliko često organizujete druženja, proslave u bašti ili jednostavno želite da letnju kuhinju pretvorite u prostoriju na otvorenom. Na ovaj način ćete jednostavno zonirati prostor, čak i ako nije samo tome namenjen.

Organizacija namirnica

Ako do sada niste organizovali namirnice u teglice, sada je pravi trenutak jer je ova tehnika toliko praktična da ćete nastaviti da je primenjujete i nakon letnje sezone.

Osim toga, izgleda vrlo estetski ako imate otvorene police u letnjoj kuhinji jer možete na lep način da izložite sve namirnice koje su vam potrebne.

Takođe možete i da poređate i saksije sa začinskim biljem kojima će prijati dodatna svetlost, a izgledaće i kao deo dekoracije vašeg prostora.

Letnja kuhinja u zadnjem dvorištu

Još jedan trik ako nemate zasebnu prostoriju je da montirate svoju letnju kuhinju u zadnjem dvorištu.

Postavite je uz zid kuće ili napravite montažni zid od paleta i dajte mašti na volju. Otvorene police, viseći kuhinjski pribor i izloženo posuđe tako dobro izgledaju. Ovako uređeni prostor će sam po sebi da ulepša vaše dvorište i pruži mu novi izgled, a praktičnost će biti na najvišem nivou.

 

 


Miljana Momirović

brizmaker/GettyImagesPlus