Podovi za bašte i terase

by | 28 februara, 2018
Zelena terasa

Sunčani dani mame nas napolje i bude želju za uživanjem na zelenim površinama. Da bi bašte i terase kafića i restorana bile što prijatnije za posetioce – veštačka trava , zeleni tepison ili deking pravo su rešenje.

Ukoliko u bašte i na terase kafića i restorana postavite veštačku travu, daćete im prirodni izgled. Veštačka trava je mekana i udobna pri hodanju, zbog čega posetioci kafića i restorana imaju osećaj da se nalaze u prirodnom ambijentu. Dodatna pogodnost veštačke trave ogleda se u tome što se vrlo jednostavno postavlja i tokom korišćenja ne iziskuje dodatne troškove održavanja.

Zeleni tepisonDrveni pod

Pri uređenju bašte ili terase, osim veštačke trave, u prodaji se mogu naći i atraktivni zeleni tepisoni. Pojedini modeli poseduju UV zaštitu, koja čini da njihova boja ne bledi, što ih čini vrlo pogodnim za postavljanje na otvorenim prostorima. Baštenski tepisoni se jednostavno održavaju i otporni su na spoljne uticaje. Zahvaljujući njihovim karakteristikama, i nakon dugotrajne upotrebe pod će izgledati odlično.
Proizvodi od drveta deking su još jedno atraktivno rešenje za uređenje terasa, bašta i prostora . Tehnologijom termotretiranja drveta deking postaje otporniji na vodu i insekte. Termo-tretman doprinosi tome da drvo poprimi tamnije nijanse, što baštama i terasama daje toplinu i notu elegancije. Nakon postavljanja deking se jednostavno održava uljenjem, što doprinosi njegovoj vodootpornosti i postojanosti boje.