Viseće biljke kao dekoracija u vašem domu

Postoji nekoliko načina da iskoristite ove biljke kao dekoraciju u vašem domu.

by | June 7, 2023
viseće biljke

Viseće biljke su kreativan i šarmantan način da unesete prirodu i zelenilo u vaš dom. Evo nekoliko ideja kako to da učinite. 

Dekorativne viseće biljke

Umesto da zauzimaju prostor na podu, one se mogu okačiti na kuke ili postaviti na postolje ili police stvarjući očaravajući prizor. Postoji nekoliko načina da iskoristite ove biljke kao dekoraciju u vašem domu u zavisnosti od toga koliko prostora imate.

Instagram foto konkurs – “Najlepši kutak u domu”

Članak se nastavlja posle reklama

Biljke u metalnim geometrijskim oblicima

Metalni tip visećih saksija u geometrijskim oblicima je veoma popularan kada su u pitanju moderni dizajni. Na ovaj način uklapićete prirodu i industrijski dizajn i to izgleda fantastično.

Zanimljivi mozaik

Ukoliko imate prazan zid možete se poigrati sa raznovrsnim saksijama praveći povezani mozaik. Kupatilo je naročito pogodno za ovako nešto jer puzavice uglavnom vole dosta vlage za šta je kupatilo idealno.

Članak se nastavlja posle reklama

Viseće biljke u uglu

Ukoliko imate prazne uglove u prostoriji, onda je ovakav dekorativni raspored idealan. Možete se odlučiti za klasične metalne saksijei lance ili rustičnu verziju sa kanapima. Ovo će svakako učiniti mnogo za vaš prostor.

Članak se nastavlja posle reklama

Bašta na zidu

Ovo je još jedna ideja pogodna za prazan zid. Ukrasite ceo zid praveći pravu dekorativnu baštu na zidu. Možete da kombinujete više biljaka u duguljastim saksijama ili da iskoristite mnogo malih saksija koje ćete poređati u redove.

Članak se nastavlja posle reklama

Viseće biljke u kombinaciji sa sijalicama

Ovo je takođe veoma popularno i u trendu. Kombinacija sa sijalicama i biljkama izgleda veoma čarobno i idealne su za trpezarijski i kuhinjski prostor.

Članak se nastavlja posle reklama

Ukoliko volite sobne biljke, a imate mali prostor viseće biljke su veoma praktično rešenje, a uz to će učiniti da vaš prostor izgleda bajkovito. Naravno, kada su u pitanju pozicije gde postavljate biljke, veoma je važno da znate koje biljke mogu da opstanu u takvom prostoru kako vam se ne bi sušile i propadale. Postoji veliki izbor biljaka puzavica, vaše je samo da odaberete.


Snežana Vranić

FollowTheFlow/GettyImagesPlus