25.10.2021 Enterijer

Velux – rad od kuće

U poslednjih godinu dana mnogi su bili prinuđeni da naprave improvizovanu kancelariju na trpezarijskom stolu ili na trosedu u dnevnoj sobi, a video-konferencije vodili su iz bašte, jer je to bilo jedino mirno mesto u kući. Na osnovu ovogodišnjeg iskustva, čini se da će sve veći broj ljudi ubuduće raditi na daljinu, pa stvaranje funkcionalnog radnog prostora u našem domu nikada nije bilo važnije.

Ako još uvek niste pronašli pravo mesto za rad u domu, trebalo bi da razmislite o potkrovlju! Da li ste znali da zbog orijentacije, krovni prozori propuštaju dva puta više svetlosti u sobu nego vertikalni, fasadni prozori?

VELUX ima nekoliko saveta za lako pretvaranje potkrovlja u udobnu radnu sobu u kojoj možete raditi daleko od svakodnevnih smetnji i buke:

1 Potrudite se da soba ima dovoljno dnevne svetlosti umesto veštačkog svetla!

Prirodno svetlo zaslužno je za veću produktivnost, kreativnost, fizičku dobrobit i smanjenje stresa. Ono podstiče sposobnost razmišljanja, pa će se vaš učinak povećati ako radite u svetloj sobi sa dovoljno dnevne svetlosti. Zato izbor prave veličine i broja prozora u sobi igra suštinsku ulogu kada pretvarate staro prašnjavo potkrovlje u buduće radno mesto iz snova!

Ako u potkrovlju imate krovni prozor star više od 20 godina, trebalo bi da razmislite o zameni. Majstor može da zameni stari krovni prozor za samo jedan dan, ali ova prilika je pravo vreme da razmislite o proširenju površine pod prozorima u prostoriji, kako biste mogli delotvorno da radite u ranim jutarnjim satima ili uveče, bez naprezanja očiju. Dva ili tri krovna prozora obezbeđuju dovoljno prirodnog svetla i provetravanje prostorije.

2 Stvorite zdravu klimu u zatvorenom prostoru sa svežim vazduhom i dobrom ventilacijom

Niko ne bi pomislio, ali vazduh u kući može biti i do 5 puta zagađeniji nego napolju, a nedostatak kiseonika i svežeg vazduha loše utiče na našu sposobnost koncentracije. Zato se preporučuje da otvorite prozore i provetrite sobu na svaka 3 sata u trajanju od 10 minuta kako biste očuvali kognitivnu sposobnost i zdravlje.

Život će vam biti lakši sa VELUX krovnim prozorom, jer se ventilacioni preklop na prozorima može koristiti za obezbeđivanje stalnog dotoka svežeg vazduha u zgradu – u vangrejnoj sezoni tokom godine – i može vam pomoći u sprečavanju uznemirujućih simptoma koje niko ne želi pri radu: nadražene oči, glavobolja i umor.

3 Vodite računa da kućna kancelarija bude dobro izolovana!

Svi brinu da leti u potkrovlju može da bude pretoplo i zagušljivo, a zimi prohladno. Dobro je znati da je ovaj strah neosnovan ako imate odgovarajuću opremu na prozoru!

Uz VELUX unutrašnje i spoljašnje roletne soba će ostati topla zimi, a leti se neće pregrevati, tako da možete održavati udobno radno okruženje pri radu od kuće. Štaviše, oni takođe mogu doprineti u smanjenju potrošnje energije u vašem domu za grejanje i hlađenje.

4 Udobni uslovi važni su za dobru koncentraciju – odaberite maksimalan komfor!

Ako mislite da bi bilo sjajno da možete otvoriti i zatvoriti prozore neprimećeno čak i tokom video-poziva, nemojte zaboraviti da možete izabrati i krovne prozore na automatsko upravljanje i daljinski upravljač kojim se zgodno upravlja VELUX ACTIVE! Aplikacija automatski prati kvalitet vazduha i temperaturu i osigurava svežu i zdravu klimu u zatvorenom prostoru – a svakodnevno postaje sve pametnija u pogledu vašeg doma i preferencija.

Ako razmišljate o zameni krovnih prozora, planirajte dodatne ili veće krovne prozore; na našoj stranici možete brzo i lako pronaći rešenje za odgovarajuću kombinaciju prozora.

VELUX profesionalci će vam pomoći da odaberete pravi tip prozora i pronađete najudobnije mogućnosti za rad, vrstu stakla, unutrašnji i završni sloj i pribor koji vaš dom čine još udobnijim!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Prethodna vest

Sledeća vest

još iz kategorije