Lep hodnik

by | November 16, 2021

Hodnici u većini stanova obično su vrlo uzani, pa je kao takav veoma problematičan za uređenje. Da bi se izbegao osećaj skučenosti, posebnu pažnju treba posvetiti razmeštaju stvari.

Predsoblja predstavljaju boljku većine stanova. Ili su preširoki ili pak toliko uski da jedva u njemu možemo da se mimoiđemo s nekim. Obično nemaju izvor prirodnog osvetljenja, a s druge strane predstavljaju vizit-kartu svakog stana. Primarna funkcija hodnika je prolaz kroz njega, te ovaj prostor nije predviđen za duže zadržavanje.

Cipelar Hugo, Forma Ideale

 

Zbog toga prilikom uređenja hodnika, izbora boja i drugih idejnih rešenja možemo biti nekonvencionalni. Komplikovani deo u vezi sa uređenjem i opremanjem hodnika lakše je rešiti zahvaljujući neobičnim elementima i sadržajima. Budući da je predsoblje prostor gde se odlažu kape, kaputi i cipele, potrebno je voditi računa o tome da ono ne postane skladište za odlaganje sitnica.

Elementi Astor, Forma Ideale

 

PRAVILA

  • U slučaju malih predsoblja trebalo bi koristiti funkcionalan nameštaj višestruke namene, da se

u njega može odložiti sve što je potrebno.

  • Takođe, potrebno je voditi računa i o bojama kojima se prostor otvara, o postavljanju jednog detalja u središtu hodnika, te o dobroj iskorišćenosti prostora.
  • Stočić s lampom dobro je rešenje za dno hodnika, jer će takav detalj privući pažnju svakog ko u njega uđe, a iznad stočića može se postaviti slika ili ogledalo.
  • U mala predsoblja ne treba postavljati velike plakare. Komodica sa vešalicom za kapute i stakleni stočić za odlaganje sitnica najbolje su rešenje.
  • Iako su hodnici obično najmanji prostori u vašem domu i, na neki način, zanemareni u estetskom smislu, nemojte dozvoliti da oni budu samo prolazi do drugih prostorija.

Elementi Como, Forma Ideale


Shutterstock, Forma Ideale

Tags: