26.01.2022 Enterijer

MALO CARSTVO JEDNE DAME

Koji stil uređenja enterijera vam je najdraži: moderan skandinavski, romantičan kantri ili možda retro? Vlasnica ovog stana nije mogla da da konačan odgovor na ovo pitanje, te je pri uređenju svog doma dilemu rešila je na jedini mogući način – kombinovala je sva tri!

Savršen miks

Većinu nameštaja u svom životnom prostoru vlasnica je kupila pri useljenju u stan. Međutim, tu se našlo i nekoliko antikvarnih komada koji su već dugo u vlasništvu njene porodice. Pored sentimentalne vrednosti koju imaju za ovu mladu damu, oni su u svedeni skandinavski stil njenog doma uneli posebnu toplinu i šarm.

Dnevna soba nalazi se u istoj prostoriji s kuhinjom i trpezarijom i smeštena je u njenom najdubljem delu u odnosu na ulaz, odmah do prozora. Zahvaljujući tome ova celina bogato je osvetljena prirodnom svetlošću, te se vlasnica osmelila da za ovaj prostor odabere nešto tamnije boje.

Kutak za zabavu i opuštanje

Osim što služi za druženje s gostima, dnevna soba je ujedno i kutak za relaksaciju, u kom vlasnica najradije uživa u knjizi, ušuškana na udobnoj ugaonoj sofi. Omiljeno štivo ovde joj je uvek pri ruci, budući da je ceo zid iza sofe prekriven policama za knjige.

Budući da su kuhinja i trpezarija smeštene u prostoru udaljenom od prozora, vlasnica je nedostatak svetla nadomestila odabirom bele kao dominantne boje. U potpuno beo ambijent vedrinu su uneli jarkonarandžasti akcenti.Retro detalji

Izbrazdani frontovi i segmentna staklena vrata na pojedinim kuhinjskim elementima, dizajn trpezarijskih stolica, te radna ploča, pod i vrata sa izgledom masivnog drveta savršeno odgovaraju romantičnom skandinavskom kantri stilu. Na vrlo skladan način ovaj dominantni stil upotpunjen je originalnim retro detaljima narandžastim frižiderom i zidnim satom.

Osim dnevnog boravka, ovaj šarmantni stančić obuhvata još spavaću sobu i kupatilo. Ove dve prostorije predstavljaju privatno carstvo vlasnice. Iako je vrlo skromno opremljena, ni spavaćoj sobi ne manjka stilske raznolikosti koja krasi i dnevnu zonu.

Neobičan radni kutak

Osnovu spavaće sobe čini jednostavan moderan skandinavski stil – beli zidovi, svetao parket velikog formata, Ikea polica i dušek umesto kreveta. U takvom ambijentu do punog izražaja došao je neobičan radni sto od masivnog drveta, još jedan komad iz vlasničine kolekcije “porodičnog blaga”. Za njim je postavljena bela stolica u retro stilu.

Kupatilo je uređeno krajnje jednostavno, s tamnobraon podnim i belim metro zidnim pločicama, koje su mu dale retro šmek. Kao odličan kontrast takvoj jednostavnosti vlasnica je u ovu prostoriju smestila još jedan porodični antikvitet – veliko ogledalo s drvenim ramom ukrašenim ornamentima.

 

Zandecki, Lukasz / living4media / Profimedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije