NOVO LICE KOMODE

by | January 27, 2022

Bilo da je modernan ili klasičan, rezbaren ili jednobojan, ovaj komad nameštaja daje enterijeru pečat, stoga je bitno izabrati ga pravilno. Pomoći ćemo vam da se odlučite za pravu komodu.

Jedno od osnovnih pravila u uređenju enterijera jeste pravilo tri boje. Dok su prve dve neutralne poput bele, krem ili sive, treća boja je ta koja daje ton celom prostoru. Vatrenocrvena komoda svoje mesto može naći u kuhinji, trpezariji, ali i u dnevnom boravku, naročito ako je ostatan nameštaja bele boje, a podovi u svetlom dezenu drveta.

Lambertsen, Chris / living4media / Profimedia

Tapete

Regali i komode, ali i starinski sekretar stolovi imaju neodoljivu draž. Njihov izgled uvek može da privuče pažnju, ako ih odenete u novo ruho. Osim bojom, to možete uraditi i tako što ćete na frontove nalepiti tapetu po izboru.  Prvo utvridte potrebne dimenzije površine koju ćete prekriti, potom pažljivo isecite i prelepite frontove. Nakon toga, moćete dodati ukrasne drvene lajsnice.

gtres / living4media / Profimedia

Pačvork

Ovaj dezen je uvek u modi, a i njega možete kreirati upotrebom tapeta u različitim dezenima. Ovakav komad nameštaja, posebno ako na njemu dominiraju pastelni tonovi, najčešće se viđaju u dečjim sobama.

Stark, Veronika / living4media / Profimedia

Oslikani motivi

Za one spretnije kojima nije problem da se late četkice i kista, preporučujemo da na staroj komodi oslikaju cvetne motive. Pronađite lep motiv na internetu, preslikajte ga na komodicu olovkom i potom pažljivo bojite. Preporučljivo je da oslikate samo fioke, a ostatak ofarbate u što srodniju boju. Ako bolje razmislimo, motiv može da pređe malo i na zid! U tom slučaju imaćete unikatno parče nameštaja koje unosi vedrinu u prostor.

 

Isaksson, Camilla / living4media / Profimedia

 

Ima rešenje i za vitrine

Stare staklene vitrine još uvek mogu biti upotrebljive. Dobro pregledajte stakla, ako je neko napuklo, promenite ga, a drvene površine obrusite kako biste uklonili ostatke stare boje. Kad to obavite, starim novinama i lepljivom trakom zaštitite stakla i prefarbajte komodu u boji po želji.

 

 

 

 

 


shutterstock, living4media/profimedia

Tags: