RASKOŠAN PORODIČNI DOM

by | January 30, 2022

Razigranim i optimističnim enterijerom stana mladog bračnog para dominiraju različiti stilovi i dizajnerska rešenja. Ipak, kompletno rešenje doma deluje kompaktno i nenametljivo, što je odlika vrhunskih dizajnera enterijera.

Zahvaljujući ogromnim prozorima s balkonskim vratima, stan je pun svetlosti i boja, s mnogo slika i fascinantnih drvenih detalja koji izgledaju fantastično. Malo je dizajnera koji bi iskombinovali afrički sto s kristalnim lusterom, ali ovaj umetnik je očito vrlo dobar u svom poslu. U velikoj dnevnoj sobi našlo se mesta i za kamin, ali i za dve foteljice s otomanom za uživanje kraj vatre. Arhitekta se nije libio da koristi jarke boje jer one i ne treba smatrati zastrašujućim, nego neophodim jer enterijeru daju karakter. Zato ovaj stan ima tako razigran i optimističan karakter, a uređen je baš kako treba, za veliku rastuću porodicu s decom.

Dnevnom sobom dominira prostrana polukružna garnitura koja okružuje spektakularni drveni sto poreklom iz Afrike. Njegova tamna boja se dodatno ističe na belom tepihu uz belu sofu. Uostalom, ceo stan je urađen u neutralnim, vrlo svetlim bojama, dok su detalji prilično jaki i upečatljivi. Takva je ne samo umetnička slika na zidu, već i lampa s papirnim abažurom. Pored nje je postavljena originalna skulptura u braon boji koja je izvedena od metala.

Trpezarija je potpuna kontra dnevnoj sobi. Iako se i u njoj nalaze živopisne slike s jarkim bojama i motivima, trpezarijom dominiraju moderni komadi nameštaja poput metalne komode i stola s neobičnim stolicama koje izgledaju kao ležaljke. Svakako najzanimljiviji detalj u trpezariji jeste rasveta koja ima orijentalnu notu. Zanimljivo je da je prostor sa savremenim nameštajem zapravo urađen vrlo klasično. To potvrđuju gipsane bordure na plafonima i oko umetničkih slika, klasična zidna rasveta i tamnije boje na zidovima. Sve zajedno to izgleda odlično!

Ni dečja soba, koju za sada dele blizanci dečak i devojčica, nije ništa manje zanimljiva! Kako bi podstakli kreativnost svoje još uvek male dece, a i da bi ih ohrabrili da koriste krevet na sprat, zid je prekriven tablom za crtanje. Za dominantnu boju u dečjoj sobi izabrana je narandžasta. Ovo je odličan izbor ukoliko imate decu različitog pola, a samo jednu sobu za njih. Plava je za dečake, roza za devojčice, a narandžasta je univerzalna. Ova boja iskorišćena je na interesantnoj rasveti, a zatim ponovljena na paketo-zavesama i tepihu.

Impresivan hodnik nagoveštava da je stan u koji ulazite nešto zaista nesvakidašnje. Sam hodnik je urađen dosta drugačije od ostatka enterijera. Njegovi tamniji tonovi na zidovima ublaženi su svetlim tepisima koji unose svežinu u prostor. Na zidovima tamnozlatne boje odlično se uklopila umetnička slika koja daje dinamiku celom ambijentu. Ono što svakako oduševljava su kružne podne svetiljke koje osvetljavaju put.


Miebach, Bärbel / living4media / Profimedia

Tags: