POIGRAJTE SE GEOMETRIJOM I ULEPŠAJTE DOM

by | March 8, 2022
MODEL FLAMINGO, ZANOTTA

Geometrija se na različite načine primenjuje u uređenju unutrašnjeg prostora – od određivanja rasporeda i proporcija elemenata, do dekoracije detaljima i dezenima geometrijskih formi. Poslednji pristup najlakše se primenjuje i ne zahteva gotovo nikakvo poznavanje ove oblasti – potrebne su vam samo dobra volja i želja da svoj enterijer učinite dinamičnijim.

Tapete Reflections brenda Graham & Brown krasi geometrijski dezen, jedan od vodećih trendova ove sezone. Mustru formiraju trouglovi u imitaciji mermera, te u metalik, neutralnim i pastelnim nijansama – diskretna, a opet tako upečatljiva kombinacija.

Stikeri su jednostavan i efektan način da ulepšate zidove geometrijskom šarom, bez velikih izdataka i radova.

Ukoliko ne nađete tapete i stikere koji vam se ne dopadaju, boja za zidove može biti rešenje. Pritom, imajte na umu da se motiv prvo iscrta na zidu, potom se oko njega postavi lepljiva traka kako se boja ne bi razlivala i tek onda možete pristupiti bojenju. Lepljiva traka se skida tek nakon što se boja u potpunosti osušila.

Kompozicije sačinjene od zidnih elemenata u obliku kocke ili kvadra uvek izgledaju interesantno, a pritom su ovi elementi i vrlo praktični.

Ukoliko renovirate kupatilo, kuhinju ili neku drugu prostoriju, razmislite o tome da zidove ili podove ulepšate pločicama geometrijskoih dezena. Izbor je gotovo neograničen, a naši predlozi su mermerne podne pločice Opus Allegro brenda Lithos Design.

Tepih nenametljivo privlači pažnju svojim geometrijskim dezenom i skladnom kombinacijom boja. Sve modele iz elegantne kolekcije Pastel multi potražite na megaconcept.rs

Originalna lampa Fato (Artemide) sastoji se iz kvadratnog rama unutar kog metalne pločice skrivaju izvor svetla, obezbeđujući time indirektnu rasvetu. Može se koristiti kao zidna ili kao stona lampa. Prodajno mesto: salon Novolux.

Neobična visilica Supernova (Foscarini) sačinjena je od koncentričnih krugova postavljenih jedan ispred drugog tako da formiraju sferu. Dostupna je u različitim bojama. Rasvetu ovog italijanskog brenda potražite u salonu Novolux.

Kanadski brend Umbra u svom asortimanu ima čitavu seriju neobičnih komada čiju geometrijsku siluetu ističe metalna žica u zlatnom ili bakarnom tonu. Među njima su i Trigg zidna i stona vaza, te Sturm polica za časopise, knjige i sl.


Tags: