luksuzna vila
01.04.2022 Enterijer

LUKSUZNA VILA: ELEGANCIJA KOJA OSTAVLJA BEZ DAHA

Studio 54 se već dugi niz godina bavi projektovanjem stambenih objekata, ali i unutrašnjim uređenjem. Enterijeri s njihovim potpisom odlikuju se bogatstvom luksuznih predmeta i detalja koji opisuju životni stil vlasnika.
Svaki projekat je potpuno jedinstven, jer se rad zasniva na isključivo individualnom pristupu i željama kupaca.

Od mnoštva uspešno izvedenih projekata ovog studija, za jedan od najboljih izabran je apartman veličine 700 kvadrata, a mi smo u ovom broju odlučili da vam prikažemo njegovu elegantno i zanimljivo dizajniranu dnevnu zonu koja je pozicionirana u skladu sa pravilima otvorenog plana. Stvarajući ovaj enterijer, dizajnerski tim je u njega implementirao svoje najsmelije ideje koje su naišle na odobrenje vlasnika.

Najupečatljiviji je svakako raskošan luster koji zauzima veliku površinu plafona. Krivudavog oblika, sačinjen od staklenih cevi, uprkos svojim gabaritima deluje lagano i lepšavo u prostoru. Identičan efekat se želeo postići i na podu. Popločan velikim mermernim pločama visokog sjaja i prošaranog dezena, pod usled refleksije doprinosi osećaju brisanja granica.

Kako bi visoki sjaj elemenata, a posebno brojnih detalja bio izraženiji, koloritnu shemu čine tamne boje. To se najviše odnosi na zidne obloge od tamnog drveta čija jednostavna podela i svedenost predstavljaju idealnu podlogu za slikarska platna, ali i na neočekivano ogledalo velikih dimenzija i plavičaste nijanse stakla.

Ovakav dizajn ne može proći bez savremenih, ali udobnih sofa iz salona Minotti i Poliform. Elegantan i po svemu zanimljiv stočić dolazi iz edicije dizajnerskog nameštaja Boca do lobo. Delujući kao da je razbijen na tri dela nepravilnih oblika, uz sve ostale detalje, čini da prostor izgleda veoma razigrano.

Neočekivani momenat definitivno predstavlja veliki florarijum sa kaktusima, koji odvaja dnevni boravak od trpezarije, a enterijeru daje egzotičnu notu.

Trpezarijski sto je namenjen za osam osoba, a čini ga velika tamna ovalna ploča postavljena na mesingano postolje skulpturalnog oblika. Osam fotelja kožnog tapacirunga su simetrično postavljene, dok se na podu nalazi tepih koji imitira dezen ploča, ali u nešto svetlijoj nijansi.

Umetnička dela nisu izostala ni u ovom prostoru, pa se tu našla kopija Mironovog Bacača diska kao delo antičke umetnosti, a u cilju postizanja kontrasta odmah pored je postavljena apstraktna slika savremene umetnosti.

Zanimljiva obrada na zidu naglašava prelaz između trpezarije i kuhinje. Na prvi pogled, kuhinja se ne prepoznaje po svojim klasičnim funkcijama koje ne samo što su dobro skrivene, nego i zbog prenaglašenog dizajna ne dolaze do izražaja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije