stan u beogradu
28.05.2022 Enterijer

SAVREMENI STAN U NOVOBEOGRADSKOM KOMPLEKSU WELLPORT

Prostor koji vam ovde prikazujemo, za čije uređenje je bila zadužena Marijana Gvoić Jovin iz Design Studio In, nedavno je postao dom tročlane porodice i njihovog kućnog ljubimca. Prostire se na 86 kvadrata, u okviru kojih se nalaze kuhinja, trpezarija, dnevna soba, hodnik, dečja soba, spavaća sa walk-in garderoberom, dva kupatila i terasa.

Najveću površinu zauzima dnevna zona, zapravo “open space” koji objedinjuje kuhinju, trpezariju i dnevnu sobu. Kako su klijenti vrlo druželjubivi mladi ljudi, koji ćesto okupljaju prijatelje u svom domu, jedan od zahteva koji su imali bio je da trpezarijski sto bude na razvlačenje kako bi za njega moglo da se smesti veći broj ljudi.

stan u beogradu

U dnevnoj sobi postavljena su sofa, sa masažerima koji su garancija savršenog opuštanja, i fotelja, oba elementa su presvučena kožom jednostavnom za održavanje.

Nasuprot sofe nalazi se TV sistem koji je zauzeo celu površinu zida, jer je osim osnovne funkcije postavljanja TV-a trebalo formirati i mesto za odlaganje različitih stvari. Cela kompozicija sačinjena je od farbanog i furniranog medijapana, na pojedinim mestima kombinovanim sa crnim staklom, koji je dodatno istaknut LED rasvetom. Na sredini je postavljen okrugli klub-sto sa dve staklene ploče i metalnom osnovom.

stan u beogradu

Između kuhinje i dnevne sobe pozicioniran je trpezarijski sto sa keramičkom pločom i drvenim nogarima, oko koga je postavljeno šest stolica sa naslonom, tapaciranih materijalom sive boje. Kako radijator ne bi narušio estetiku prostora, arhitektica je došla na ideju da ga zamaskira letvicama u istom dekoru drveta koji je korišćen i za TV sistem. Odgore je postavljena ploča iste boje kao i trpezarijski sto, koja je dobrodošla za postavljanje dekorativnih detalja poput vaze i svećnjaka. Zid je dekorisan velikim okruglim ogledalom u drvenom ramu koje, osim što reflektuje svetlost šireći je po celoj prostoriji, čini i da ona deluje dublje i prostranije.

stan u beogradu

Za pult, odnosno poluostrvo, kao i radnu površinu u kuhinji upotrebljena je imitacija drveta, koja se pokazala kao odličan materijal u smislu održavanja i dugotrajnosti. Ostatak kuhinje je rađen od farbanog medijapana. Velika pažnja posvećena je detaljima – ivice su gerovane, a radna ploča u obliku slova “L”, koja je izrađena iz dva dela, zahvaljujući gotovo nevidljivim spojevima izgleda kao da je iz jednog komada. Želja klijenta je bila da se sakrije sušilica za sudove, pa je tako ona smeštena u visećem elementu iznad sudopere. Takođe, kao ljubiatelji dobrog vina, želeli su da se u okviru kuhinje instalija i mala vinska polica i vitrina, što je arhitektica savršeno ukombinovala u ovaj prostor.

stan u beogradu

Soba namenjena dečaku tinejdžeru je vrlo jednostavna, skladna i svetla. Nameštaj je rađen po meri prostora, od medijapana u beloj i sivoj boji. Iznad kreveta s fiokom fiksirana je polica istaknuta LED rasvetom koju je vlasnik ovog prostora iskoristio za postavljanje kolekcije figurica i fotografija.

stan u beogradu

stan u beogradu

Spavaću sobu roditelja mogli bismo opisati kao moderan, monohromatski ambijent. Krevet s tapaciranim uzglavljem poseduje mehanizam za podizanje dušeka, tako da je ovaj model rešio problem odlaganja posteljine. Za rasvetu, arhitektica se opredelila za različite tipove lampi – visilica i stona – iz iste kolekcije.

stan u beogradu

Generalno, cilj da se kreira topla porodična atmosfera s modernim šmekom i luksuznim, ali funkcionalnim dizajnom, svakako je postignut.

Wow Interni firma, sa kojom DESIGN IN STUDIO godinama sarađuje, bila je zadužena za izradu nameštaja po meri (kuhinja, TV sistem, klub-stočić, maska za radijator, krevet i tapet), dok je sva rasveta u stanu iz salona Altego.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije