28.10.2021 Enterijer

Bitni elementi hodnika

Nakon što ste se opredelili za stil u kojem će hodnik biti uređen i izabrali nameštaj, ipak treba da obratite pažnju na još neke stvari.

POD

Iz praktičnih razloga, pod u malom hodniku trebalo bi da bude izdržljiv. U tu svrhu savršen izbor su pločice ili vinil ploče. Prirodno drvo i laminat nisu najadekvatnije rešenje, ali ukoliko baš želite te podne obloge, uvek se opredelite za najvišu klasu. Dobar otirač ispred ulaznih vrata i održavanje po preporuci proizvođača garancija su lepog izgleda na duže staze.

Rasveta

Luster nije rasvetno telo koje često viđamo u hodnicima, u ovoj prostoriji njegovu ulogu su uglavnom preuzele ugradne svetiljke ili šinska rasveta. No, i ovde važi pravilo kao i u ostalim prostorijama – ne ograničavajte se samo na jedan izvor svetlosti. Zidna ili stona lampa svakako da je korisna u svakom malom prostoru.

Zidovi

Za ukrašavanje zidova u hodniku često se koriste veštački kamen, keramičke pločice (najčešće one sa izgledom opeke), dekorativne zidne tehnike, 3d obloge, tapete… Prilično zanimljiva opcije mogu biti pluta, fototapeta ili boja za školske table po kojoj se može crtati kredom.

Dekor

Zidove u hodniku možete dekorisati ogledalom, slikama i fotografijama, ali i manjim simpatičnim ukrasima. U svakom slučaju, šta god da izaberete gledajte da bude u skladu sa zastupljenim bojama kako i onako mali prostor ne bi delovao haotično. Ukoliko imate mesta, slobodno se odlučite za jednu biljku u saksiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Prethodna vest

još iz kategorije