Tepisi od filcanih kuglica za vedre i tople prostore

Uređenje dečje sobe veoma je uzbudljivo iskustvo, posebno ako svet posmatrate očima mališana koji šareni kolorit okoline doživljavaju kao ogledalo svoje razigrane i živahne prirode.

Dečji kutak životnog prostora trebalo bi da bude mesto razvijanja kreativnosti i igre kroz koju posmatraju, uče, razvijaju se i spoznaju svet oko sebe. Moderni tepisi od filcanih kuglica vedrih boja i slatkih dezena odlično su rešenje za dečje sobe jer, osim što izgledaju atraktivno, postaće idealno mesto za maštovitu dečju igru, a klinci će ih naprosto obožavati.

Biti jako srećan
Australijska dizajnerka iz Perta, Ejmi Iton, pre nekoliko godina s mnogo entuzijazma pokrenula je privatni biznis od kuće – izradu neobičnih tepiha od raznobojnih filcanih vunenih kuglica.
Inspirisana omiljenim kolokvijalnim australijskim izrazom “happy as Larry” (“biti jako srećan”), svoju radionicu je nazvala Happy as Larry Designs, priželjkujući da pozitivnim prizvukom u imenu na najbolji način predstavi veseo i privlačan dizajn tipičan za njene kreacije posvećene najmlađima.

Majstorice iz Nepala
Od skromnih početaka, kada je tepihe izrađivala sama, sve veća potražnja za tim unikatnim primercima Ejmi je navela na saradnju sa stručnjacima u umetnosti izrade filca, koje je pronašla u Nepalu, gde je obrađivanje vune tehnikom mokrog filcanja deo nepalske tradicije.
Vuna se nakon češljanja ne prede u nit, nego se natapa vodom i sapunom, zatim gnječi i valja, što rezultira gustim i neraskidivim filcanim kuglicama, koje se potom suše na suncu i na kraju ručno spajaju šivenjem.
Danas većinu Ejminih proizvoda izrađuju žene u Nepalu prema njenim uputstvima. Veoma je važno napomenuti da Ejmi angažuje isključivo one radionice koje ženama obezbeđuju pristojnu zaradu i dobre uslove za rad.

S obzirom na to da je proizvode od filca relativno jednostavno napraviti, mnogo žena u Nepalu deo su ove industrije, koja uveliko radi na poboljšanju njihovog lošeg životnog standarda i omogućuje im veću nezavisnost u društvu.
Kolekcija simpatičnog australijskog brenda obuhvata prelepe tepihe od filcanih kuglica, ukrasne jastuke, stone podmetače, podmetače za čaše, male posude, vrećice i ukrase koji se stavljaju iznad dečjih krevetića.
Poslednja linija uključuje tri tepiha, Doughnut, Sprinkles i Watermelon, koji su inspirisani slatkim ukusima leta.

Vuna s Novog Zelanda

Svi proizvodi Happy as Larry izrađeni su od najfinije i najkvalitetnije stopostotne vune sa Novog Zelanda, koja filcu osigurava posebnu mekoću i podatnost. Tepisi su izuzetno izdržljivi, mekani, udobni i jednostavni za održavanje, a nije naodmet napomenuti da tokom proizvodnje nisu korišćene nikakve hemikalije, što ih čini potpuno sigurnim za decu.
Dizajnerka inspiraciju najčešće nalazi u iskustvu sa svojom decom, ali i u priči s drugim mamama o stvarima kojih u dečjim sobama nikad nema dovoljno, kao što su vrećice za odlaganje sitnica i manjih igračaka.
Proizvodi ove male porodične firme dostupni su celom svetu na veb-adresi www.happyaslarrydesigns.com i čest su izbor roditelja u potrazi za originalnim dekorom koji je dizajniran na način da “raste” s decom i bez problema odoleva zubu vremena, a uz to podstiče na igru, kreativnost i interakciju.

Foto: www.happyaslarrydesigns.com

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRTATITE NAS I NA FACEBOOKU: bravacasa.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije