16.01.2017 Dnevni boravak

6 ideja kako da iskoristite prostor u garsonjeri

Ako mislite da vas to što živite u garsonjeri sputava da u stan unesete sve što biste želeli, grešite. Donosimo vam nekoliko zanimljivih rešenja kako da u malom životnom prostoru smestite ako ne sve, onda bar većinu stvari koja vam je potrebna.

komoda-300x300

Kupite/napravite nisku komodu koja je L oblika i koja prati liniju vaše sofe. Donji deo je idealan za knjige ili časopise, dok gornja površina može poslužiti kao mesto za stonu lampu, cveće, fotografije…

korpe-285x300

Kupatila su u malim stanovima, po pravilu, mala i neuslovna. Na zid iznat veš mašine, na primer, okačite pletene korpe. Ne samo da će biti dekorativne, već ćete dobiti prostor za odlaganje peškira, kozmetike…

plakar-200x300

Ukoliko nemate dovoljno prostora za ormar, postavite šipke iznad uzglavlja kreveta i napravite mesto za odeću. Preporuka je da zidove sobe okrečite u belo, kako bi boje i teksture odeće došle do izražaja.

podijum-300x225

Jedno od origninalnih dizajnerskih rešenja, kada je reč o uređenju malog prostora, jeste da se krevet postavi na podlogu čiji donji deo može poslužiti kao plakar/police za knjige/ prostor za sitnice… U okviru ove podloge možete napraviti i deo za odlaganje posteljine.

pregrada-300x296

Često se susrećemo sa potrebom da pojedine prostore izdvojimo, vizualno odvojimo, od ostatka stana. Ne morate se ograničiti na zavese i paravane. Postavite drvenu pregradu (može biti različitih veličina), a ukoliko želite da bude trajna dobro je pričvrstite za pod i plafon.

cipelarnik-223x300

Obuća nereteko zauzima mnogo prostora, a problem možete rešiti cipelarnikom poput ovoga na slici u koji može stati do 30 pari cipela.

Uredite dom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije