Dnevna soba u francuskom stilu
06.11.2013 Dnevni boravak

Dnevna soba u francuskom stilu

Dnevna soba u francuskom stilu stvoriće jedinstven osećaj prefinjenosti u vašem domu. Taj stil je prelep, šik i otmen, pa ukoliko želite elegantan i sofisticiran dnevni boravak, nećete pogrešiti ako se opredelite za francuski stil uređenja enterijera.

Imajte na umu da francuski stil isključuje simetriju u svemu: od osvetljenja do rasporeda sofa. Prihvatljivo je upariti fotelje različitih veličina kao i lampe različitih visina.

Ovaj način dekorisanja podrazumeva obilnu upotrebu drveta, metala u nijansama rđe i farbi koje doprinose utisku dotrajalosti.

Francuski stil

Postoje dva načina da dekorišete sobu u francuskom stilu: tradicionalni i ekstravagantni. Ukoliko se opredelite za tradicionalni stil ne pokušavajte da reprodukujete enetrijer Versaja.

Ipak, možete pronaći inspiraciju u tom luksuznom enterijeru i pokušati da primenite sve ono što francuski stil danas čini toliko popularnim.

Elegantni stil

Francuski stil je jedan od malobrojnih stilova za uređenje enterijera koji nikad ne izlaze iz mode. Esencijalne stvari koje čine francuski stil jesu bogatstvo materijala, kristalni lusteri, izrezbareni nameštaj i sl.

Ključ je u malim stvarima koje čine ovaj stil elegantnim i jedinstvenim.

Oplemenite prostor izuzetnim tapaciranim komadima nameštaja sa cvetnim dezenom.

Cvetni detalji

Pronađite uzglavlja izrađena od prirodnih materijala kao što su svila i lan. Ipak, pripazite na ostatak dekora koji treba da bude suptilnijih nijansi bez dekora, kako se prostor ne bi zagušio.

Zidovi u bogato plavoj boji iliti imperijal rojal nijansi nenametljivo odaju utisak francuskog stila, a dodavanjem bele na plafonu i na posebnim gipsanim radovima trenutno ćete postići željeni efekat. Za još jači utisak obojite kamin u belo i učinite da on izgleda korišćeno.

Imperijal rojal plava

Pravilno stilizovan nameštaj je veoma važan pri kreiranju francuskog stila. Ključni element kada je reč o nameštaju jeste boja koja treba da doprinosi utisku trošnosti. Razmislite o nameštaju sa mekim, krivudavim siluetama i intrigantnim detaljima.

Prozori od poda do plafona tipični su za francuski dekor. Oni mogu biti savršen prizor ako se pravilno dekorišu pomoću prelepih francuskih zavesa napravljenih od providnih materijala ili od teških svilenih zavesa ukrašenih resama.

Prozori od poda do plafona

Prisustvo zlatne boje kao dekorativnog elementa je prihvatljivo ukoliko se ne pretera, jer onda dekor može izgledati jeftino i kičasto.

Antikvarnice i pijace su odlična mesta za pronalaženje jedinstvenog komada nameštaja. Čak i ako taj komad nameštaja ne odgovara celokupnom enterijeru, on se lako može preraditi kako bi se savršeno uklopio.

Zlatna boja u enterijeru

Dnevnu sobu u francuskom stilu treba obogatiti raznobojnim jastucima. Oni obezbeđuju udobnost pri sedenju i mogu biti odlični dekorativni detalji ako sadrže detalje zlatne boje ili rese.

Izvor: interiorish.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije