Siva soba
18.09.2013 Dnevni boravak

Minimalistički dizajn dnevne sobe

Minimalistički dizajn je simbol modernog doma. Stil je nastao sredinom prošlog veka, ali i dalje je veoma aktuelan i korišten. Karakteristike ovog dizajna su niski nameštaji u što manjem broju. Prave se u regularnom geometrijskom obliku kao što su kocke, sfere i pravougaonici. Dizajn ima čiste linije u kojima nema ničeg suvišnog.

Minimalistički dizajn može biti implementiran u svakoj modernoj sobi. Karakteristika svih je nedostatak velikih kabineta koje zamenjuju lake zidne police. U većini slučajeva police su male, dizajnirane ne samo da bi bile iskorištene već i za ukras. Police su uglavnom asimetrično postavljene na širinu i visinu u prostoru.

moderna minimalistička soba
Dnevne sobe dizajnirane u minimalističkom stilu su uglavnom bele često kombinovane sa crnom, sivom i braon bojom. U ovakvom stilu prirodni materijali imaju prednost. Minimalistički dizajn dneve sobe ne dozvoljava antikvitete bogate ornamentima poput drvenog sata.

crno-bela dnevna soba
Prozori imaju veliku ulogu u dnevnim sobama koje su urađene u minimalističkom stilu. Stil se odlikuje velikim prozorima koji zauzimaju ceo zid i u većini slučajeva nemaju zavese na sebi. Svetlost je važan elemenat u minimalističkom stilu.

dnevna soba
Ovakav stil prema mnogima donosi mir i blagostanje posle svakodnevnog stresa. Osnovna ideja minimalističkog dizajna je da dnevna soba ima dovoljno prostora za ljude.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije