Biblioteka
05.05.2013 Dnevni boravak

Sofisticirana jednostavnost

Popularnost pretrpanih kič ambijenata znatno je opala. Sve češće mogu se videti monohromatski pročišćeni prostori sa efektnim detaljima karakterističnim za dizajn XXI veka.
Prostor na fotografiji predstavlja dnevnu zonu koja je podeljena belom elegantnom bibliotekom. Ovakva polica ambijent čini funkcionalnim i estetski dopadljivim. Minimalističku biblioteku i modularni nameštaj u dnevnom boravku proizvodi Doimo iz Italije. Ugaona garnitura za sedenje punjena je memorijskom penom i tapacirana belom eko-kožom. Klub-sto nalik na kutiju predstavlja moderan komad nameštaja, u kom uživaju pre svega sledbenici minimalističkog uređenja enterijera.

Prostor iza biblioteke popunjavaju ikone dizajna dvadesetog veka. Hans Vegner dizajnirao je Wishbone stolicu još 50-ih godina prošlog veka, međutim, ona se i dalje može videti u moderno opremljenim enterijerima. Osim Wishbone stolice, ovaj prostor ulepšavaju klasični viseći kristalni luster i trpezarijski sto Tulip.

Trpezarija
Pročišćen enterijer jednostavnog dizajna proteže se u smirujuće prirodno okruženje. Ovu koloritnu šemu odlikuje uravnoteženost, pa se često koristi za poslovne prostore.

Trpezarijski sto Wave pravi je simbol savremenog dizajna nameštaja i predstavlja spektakularan spoj proizvodnje visokog kvaliteta i izuzetnih detalja. Proizvodi ga firma Tonin Casa iz Italije. Ovaj model dostupan je u fiksnoj verziji ili sa mogućnošću proširenja, a svaka verzija proizvodi se u trima širinama. Postolje za stolove dostupno je u beloj, crnoj, boji aluminijuma i jedinstvenoj nijansi šampanjca.

Top od stakla dostupan je u četiri boje: transparentnoj, beloj, crnoj i boji šampanjca. Trpezarijske stolice Vivienne imaju hromiranu metalnu strukturu i dostupne su sa kožnim presvlakama u nekoliko boja i sa krokodil printom.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Prethodna vest

Sledeća vest

još iz kategorije