Unesite boju kroz detalje

by | October 7, 2021

Dosadio vam je vaš dom u neutralnim tonovima? Koloritni detalji idealan su način da osvežite prostor, a evo nekoliko jednostavnih predloga.

VRATA

Vrata u nekoj upečatljivoj boji veoma se retko viđaju. Zato su ona idealna za sve koji vole da se ističu originalnošću. Obojite li samo jedna u svom domu u neku intenzivnu boju i ceo ambijent izgledaće potpuno drugačije, a ako ste hrabri, učinite to sa ulaznim vratima i poželite veselu dobrodošlicu svojim gostima.

LEĐA POLICE

 

Jednostavna, višenamenska polica je komad nameštaja koji gotovo svako od nas ima u svom domu. Ovaj pomalo dosadan element lako se pretvara u detalj koji pleni pažnju – sve što je potrebno jeste da leđa police ukrasite bojom. Za ovo možete primeniti različite tehnike: boju koja odgovara konkretnom materijalu, samolepljivu foliju, dekupaž tehniku…

KUHINJSKI ELEMENTI

Da bi vaša kuhinja dobila potpuno novi izgled, nije potrebno da je celu menjate – zamenite samo frontove pojedinih kuhinjskih elemenata. Ova minimalna intervencija osvežiće prostor i dati mu drugačiji pečat.

NEUPARENE STOLICE

Stolice upadljive boje odličan su način da osvežite trpezariju, a poigravanje s različitim bojama daće još upečatljiviji efekat. Izaberite jedan model stolice, ali ne budite potpuno dosledni kada je reč o nijansama – na primer, odaberite set stolica u neutralnoj boji i među njih ubacite jednu ili dve u nekoj jarkoj nijansi, a ako ste hrabri, neka svaki komad bude drugačije boje. Ukoliko ne kupujete nov trpezarijski nameštaj, ovo možete postići i bojenjem starih stolica.

UZGLAVLJE KREVETA

Krevet se svojim dimenzijama i položajem nameće kao centralni element svake spavaće sobe. Zato, ako želite dramatičnu promenu u ovoj prostoriji, upravo na njega treba da se usmerite. Uzglavlje je najistaknutiji deo kreveta.

NAMEŠTAJ S NOGARIMA

Evo još jednog predloga izvodljivog s postojećim nameštajem, uz malo novca i veštine u uradi sam izvedbi. Sigurno imate jednostavan stočić, tronožac ili bilo koji komad nameštaja na nogarama koji vam je dosadio. Da biste ga potpuno transformisali, sve što je potrebno jeste da odaberete omiljenu jarku boju i ofarbate nogare tog komada!

Tags: