KOLORITNI DOM KOJI NAM SE ODMAH DOPAO

by | April 26, 2022

Vlasnica ovog stana je mlada devojka, IT stručnjak, zaposlena u bankarskom sektoru.  Kako su članovi dizajnerskog dima, koji je uredio ovaj stan, odmah prepoznali da vlasnica ima analitički način razmišljanja, odličili su se za kreiranje prostora koji je s jedne strane logičan i funkcionalan, ali podjednako veseo i udoban.

Ono što možemo primetiti na prvi pogled jeste da je trend Color Block, osim što je uveliko osvojio modne piste, našao i u ovom enterijerskom prostoru. Stan, osim što je male kvadrature, ima vrlo nizak plafon, koji je u vizuelnom smislu povećan tako što je obojen belom bojom.

Članak se nastavlja posle reklama

koloritni stan

Prvobitno je to bio klasičan jednosoban stan, ali kako bi svaki kvadratni metar bio dobro iskorišten, moralo je doći do drastičnih promena kao što su uklanjanje nepotrebno uskog i dugačkog hodnika, spajanje kupatila i rušenje dela zida kako bi se formirao otvoren plan. Pored ovih intervencija, važna stavka je bila formiranje dovoljno ormara za odlaganje, kao i normalnog prostora za spavanje. Kako bi se različite funkcije ipak naglasile u ovom otvorenom prostoru korišćene su jarke boje.

koloritni stan male kvadrature

Članak se nastavlja posle reklama

Tako na ulazu prvi utisak ostavlja koralno narandžasta koja se prenela jednim delom i na plafon, a na podu su postavljene pločice kako bi ograničile ulazni hol od ostatka stana. Svakako je najzanimljiviji detalj niša u obliku arkade sa klupom za sedenje, a uz zid je postavljen sistem ormarića do plafona koji pomažu u optimizaciji prostora za odlaganje u malim stanovima.

Članak se nastavlja posle reklama

Putanja vodi dalje do trpezarije koja je visokim saksijama i biljkama odvojena od spavaće sobe, a sa leve strane postavljena je kuhinja i prolaz do dnevnog boravka. Kombinacija belog stola i minimalistički set tamnoplavih stolica sa pastelno ružičastom visilicom daju eleganciju malom uglu za ručavanje.

Članak se nastavlja posle reklama

Za kuhinjske elemente odabrana je zelena boja u nijansi mente, a zidovi dnevne sobe su ofarbani belom kako bi svetlo i detalji došli do izražaja. Smeštena je pored izlaza na balkon tako da velika staklena vrata dopuštaju ulazak velike količine prirodne svetlosti, a da obezbedi privatnost postavljena je ženstvena ružičasta zavesa.

Članak se nastavlja posle reklama

Prostor spavaće sobe je označen plavim simetričnim geometrijskim uzorkom iza uzglavlja, dok se ormar nasuprot kreveta stapa sa nijansom zidova, čineći ga skoro nevidljivim. Ormari takođe zauzimaju celu visinu, a glavna vrata su zasvođeno oblikovana.

Članak se nastavlja posle reklama

Tanke linije koje dele ormare i kuhinjske elemente postavljaju zanimljiv ritam i vizuelno doprinose visini prostora. Visoke biljke su odabrane kako bi unele prirodne boje u prostor i pomogle u zoniranju.

Članak se nastavlja posle reklama

Vrata pepeljasto sive boje vode u kupatilo popločano nijansiranim pločicama narandžastog kolorita. Nakon spajanja je dobilo dovoljno prostora za formiranje velike tuš kabine i mnogo ormarića za odlaganje.  Ugradni lavabo i jednostavno ogledalo doprinose eleganciji, a smena tirkizne i plave boje na podnim pločicama se odlično uklopila u ambijent.


Tags: