Kuhinjska ostrva
29.10.2013 Kuhinja

Jedinstvena kuhinjska ostrva za lepše lice vaše kuhinje

Ukoliko planirate da renovirate kuhinju, opredelite se za kuhinjska ostrva, jer su praktična i obezbeđuju mnogo neophodnog prostora za rad. Pored toga, ona su funkcionalna i predstavljaju pravi ukras u središtu vaše kuhinje.

Kuhinjska ostrva mogu biti različitih stilova, tekstura, boja i dezena. Ukoliko želite da vaša kuhinja izgleda efektno, slobodno odaberite ostrvo neobičng oblika. Možete se, na primer, opredeliti za starinski komad nameštaja koji će poslužiti kao kuhinjsko ostrvo.

Svetle nijanse Od javorovog drveta

U tu svrhu mogu vam čak poslužiti stara komoda, stara vinska burad i razni drugi vintidž komadi nameštaja.

U današnje vreme kuhinjska ostrva se izrađuju od različitih materijala, najčešće od javorovog drveta, mermera i hroma.

Radna ostrva od mermera

Boja, tekstura i stil mogu se slagati sa nijansama ostalog kuhinjskog nameštaja ili činiti kontrast. Opredelite se za varijantu koja najbolje odražava vaš lični stil i ukus.

Ako vam budžet to dozvoljava, nebo je granica za vas. Na raspolaganju su vam brojna kuhinjska ostrva sa potpisom renomiranih dizajnera, ali znajte da ostrva pre svega moraju biti funkcionalna i efikasna, i sadržati dovoljno prostora za odlaganje boca, lonaca, tiganja i drugih kuhinjskih sitnica.

Drveno radno ostrvo

Sa druge strane, bilo da kupujete novo ili renovirate staro kuhinjsko ostrvo, troškovi ne moraju biti veliki. Možete, na primer, samo zameniti staru radnu ploču na ostrvu novom, atraktivnijom.

Kuhinjsko ostrvo je funkcionalan i dekorativan element u svakoj kuhinji. Pored osnovne namene ostrvo može biti i mesto za zajedničko obedovanje i druženje ako uz njega postavite nekoliko stolica.

Prostrana kuhinja

Kuhinjska ostrva pružaju svakoj kuhinji onaj neodoljivi, „ispolirani“ izgled. Možete ih i sami napraviti koristeći kombinaciju materijala kao što su razne vrste drveta, mermer, nerđajući metali.

Izvor: amazinginteriordesign.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije