Plavi tanjir
25.04.2014 Kuhinja

Svakodnevan predmet i fantastičan dizajn: još jedan tanjir na stolu

Luminarc, Leonardo i Guzzini tanjiri i činije izgledaju vrlo dekorativno i sigurni smo da će ulepšati svaki ručak sa članovima porodice ili prijateljima.

Plitki tanjir od porcelana koji može da se pere u mašini za sudove. Veseli kružići svetloplave, modroplave i zelene boje u stilu ’70. godina na tanjiru koji pripada kompletu iz serije Top Circles (Studio Nova).

Na njemu je tanjirić za voće od obojenog stakla, iz kolekcije Fruti Coloris (Luminarc). Na slici vidimo i plastični bokal Happy Hour (Guzzini), a pored njega staklenu čašu ručne izrade Ficus (Ovvio).

Narandžasti tanjir

Plitki i duboki tanjir od keramike narandžaste boje, model Stellaria. Na vrhu su viljuška i nož Lime napravljeni od čelika, sa drškom od silikona. Mogu da se nađu u prodajnim objektima kompanije Ovvio.

Komplet od tri tanjira (duboki, mali plitki i veliki plitki) sa dezenom na kvadratiće pripada kolekciji China Sixties Red (Domino). Staklenu čašu i testo u boji možete pronaći u Pointsu (Rose & Tulipani).

Tanjir na tufne

Porcelanski tanjiri Yo-Yo (Michelotto) različitih dezena: tufnice, koluti narandži, zelene jabuke i limunčići. Plitki tanjir boje neba, iz Certe di Lineasette, napravljen je od ručno rađenog poluporcelana, a proizvodi se u sedam različitih boja.

Činijica roza boje može da se nađe kod B&B Italia u Milanu. Sa desne strane naslagane su plastične činije za salatu, bezbojna i nekolko posuda različitih boja (Guzzini, prečnika 25 i 30 cm).

Ljubičasti tanjir

Drugi set za salatu Manera sačinjen je od metiletila i dostupan je u više različitih boja (Pandora Design). Na njemu je i činijica Crete, prečnika 12 cm.

Pored činija su čaše Points (Rose & Tulipa) koje se odlično kombinuju sa podmetačima od PVC materijala živih boja koje proizvodi Mar Luise II (Driade). Na dnu su stakleni tanjirići Helix od ručno rađenog stakla.

Narandžasti i zeleni tanjiri

Luminarc tanjiri, činije i ovali: narandžasti oval, providna činija za salatu prečnika 27 cm  i narandžasti tanjir za supu (sve iz kolekcije Color Playtime). Desno od toga je zelena činijica prečnika 12 cm (Frutti Colors Anis) i mali šareni plitiki tanjir prečnika 19,5 cm (Color Playtime). Ispod je veliki zeleni tanjir prečnika 31 cm (Frutti Colors Anis), na kome se nalazi i veliki šareni tanjir .

Escajg je iz kolekcije Frutti Colors Cherry, takođe Luminarc (Europen, Eurostore).

Četvrtasti tanjir

Četvrtasti tanjir od belog porcelana Loft (Thomas), dimenzija 27x27cm, a na njemu je takođe četvrtasti tanjirić na kružiće od Celeste (Bernardaud).

Providna činijica u tanjiriću deo je Bormiolijeve ponude. Štapići za mešanje koktela u obliku cveta A-pril (Konzol). Tanjir na velike tufne Clown je od porcelana (Studio Nova) dok činijica može da se nađe u B&B Italia (Milano).

Četvrtasti i okrugli tanjir

Proizvodi iz Studio Nova: veliki tanjir roza boje od ručno rađenog stakla, iz serije Flower Flower, prečnika 31 cm, čaše Clown i kašičica za desert Mezzo.

Zeleni tanjir od recikliranog stakla, ukrašen crnim krugovima, deo je kompleta Mint (Ovvio). Narandžasta činijica može da se kupi kod B&B Italia, Milano.

Komplet šoljica

Komplet za kafu tamne boje je iz kolekcije Pastelli di La Murrina (6 šoljica i posuda za šećer). Gornju šoljicu sa velikim krugovima dizajnirao je Philippe Deshoulieres (prodaje se u kombinaciji sa tanjirićem) .

Staklena činija Candy prečnika je 20 cm a ukrašena je kružićima i šljokicama. Ovaj zanimljivi proizvod dolazi iz kuće IVV. Stolnjak kojim je prekriven sto je Jad, iz kolekcije Saba. Izrađen je od poliestera, dužina mu je 150 cm, a dostupan u 150 različitih boja.

Priredila: Michaela Orefice
Foto: Enrico Conti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije