
Emajlirano posuđe za vintidž osećaj
Ovo posuđe će probuditi sećanja na detinjstvo kod svakoga. Ono se može koristiti za piknik ili kao savršen ukras u kući, ali sigurno je da će svoji...
pročitaj jošU našem izlogu pronaći ćete sve što je, osim dobre volje, potrebno za pripremanje ukusnih jela i poslastica.
Emajlirano posuđe dobro prenosi toplotu, štedi energiju tokom pripremanja hrane, lako se pere i jednostavno održava.
Da bi što duže zadržalo funkciju i lep izgled, posuđu je potrebna i nega, pa stoga preporučujemo da se pre prve upotrebe posuđe opere toplom vodom i deterdžentom za pranje posuđa, dobro ispere, a potom osuši.
Za čišćenje emajliranih površina izbegavajte abrazivna sredstva koja sadrže kvarcni pesak, a treba izbegavati i čišćenje agresivnim hemikalijama kao što su visokokoncentrovani rastvori sode ili kiselina.
Teflonizirano posuđe nelepljivo je (non-stick), odnosno nema prianjanja ni zagorevanja hrane, za pripremu u njemu potrebna je minimalna količina masti i ulja, a lako se održava.
Da biste posuđe koristili dugo, neophodno je pridržavati se sledećeg: pre prve upotrebe teflonizirane posude oprati, osušiti, pa onda unutrašnju stranu posude premazati tankim slojem masti ili ulja.
Izbegavati zagrevanje posude na visokoj temperaturi, a ukoliko je nju neophodno dostići, posudu treba postepeno zagrevati. Da bi teflonizirani premaz duže trajao, koristite drveni ili plastični pribor za mešanje hrane.
Nikada ne secite hranu u tefloniziranoj posudi i izbegavajte ribanje oštrim predmetima i abrazivnim sredstvima za čišćenje.
Inox posuđe izrađeno je od visokokvalitetnog nerđajućeg čelika, pa može da se kaže da je dugotrajno i praktično neuništivo. Održavanje inox posuda veoma je jednostavno.
Ukoliko dođe do zagorevanja, u posudu je dovoljno sipati malo tople vode i ostaviti da odstoji nekoliko minuta ili prokuvati.
Zagoreli sadržaj sam će se odlepiti posle čega je dovoljno posudu oprati sunđerom i uobičajenim sredstvom za pranje posuđa.
Ukoliko je vaša posuda sa termokontrolorom, više nemate potrebu da otvarate posude i da stalno proveravate proces pripremanja hrane.
Dovoljno je samo da očitate temperaturu sa termokontrolora i da tako kontrolišete proces pripremanja hrane.
Foto: Mladen Sekulić
Ako planirate uređenje kuhinje, posebnu pažnju posvetite osvetljenju i planirajte ga do detalja jer će ono, u pravom smislu te reči, učiniti da kuh...
pročitaj jošU godini kada Jela slavi punih 30 godina od osnivanja kompanije, proslavlja još jedan vredan jubilej. Ove godine navršava se punih 10 godina od poč...
pročitaj još