Mobilna kuhinja
14.12.2013 Kuhinja

Mobilna kuhinja studenata iz Ženeve

Studenti Univerziteta umetnosti u Ženevi su razmišljajući o modernoj zgradi – urbanom reperu u Ženevi, umesto da se skoncentrišu na građenje novog objekta, usmerili svoju ideju u kreiranje pokretnog repera.

Mobilna kuhinja slika2

Informisani o vernakularnoj i inteligentnoj prenosnoj arhitekturi i spontanim strukturama kakve se mogu naći u mnogim zemljama sveta studenti su zamislili seriju prenosnih jedinica koje bi mogle da sadrže različite predmete i da budu različitih funkcija.

Mobilna kuhinja slika3 Mobilna kuhinja slika4

Od postojećih varijacija modela jedan je stalak za brošure i knjige, jedan sadrži fotovoltaik ćelije koje bi se mogle koristiti u pojedinim situacijama i prostorima, jedan je predviđen za mini-medija centar i jedan je zamišljen kao – kuhinja.

Mobilna kuhinja slika5

Ova kuhinja se može koristiti unutra, pogotovo ako se radi o manjem prostoru ili ako postoji potreba za nekonvencionalnim rešenjem.

Mobilna kuhinja slika6

Mobilna kuhinja se može koristiti i u spoljašnjem prostoru. Na otvorenom joj je posebna prednost što je pokretna tako da se po potrebo može premeštati sa jednog mesta na drugo.

Izvor: designboom.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije